• 0

Cene u dva skijališta na području Nacionalnog parka Durmitor oduševljavaju posetioce

U blizini Žabljaka su skijališta Savin kuk i Javorovača

  • 0
Durmitor, Žabljak skijanje

Foto: Shutterstock

Sneg se na Durmitoru zadržava u proseku 120 dana na godišnjem nivou. Prosečna temperatura vazduha u većem delu ove planine u Crnoj Gori kreće se između dva i osam stepeni.

S obzirom na to da se nalazi na 1.450 metara nadmorske visine, Žabljak važi za jedno od viših gradskih naselja u ovom delu sveta. Posebno je atraktivna njegova okolina, budući da Žabljak okružuje više od 20 planinskih vrhova, koji se nalaze na visinama većim od 2.200 metara.

Na Durmitoru, u blizini Žabljaka nalaze se i dva ski-centra.

Durmitor, Žabljak skijanje

Foto: Shutterstock

Skijalište Savin kuk

Sa ski-stazama dužine 4,6 kilometara, ovo skijalište, koje se nalazi u okviru Nacionalnog parka „Durmitor“, ima kapacitet od 3.000 skijaša. Osim staze namenjene najmlađim skijašima, postoje i tri plave staze. Takođe, skijalište Savin kuk ima i po jednu crnu, odnosno crvenu stazu.

Skijašima su na raspolaganju i tri ski-lifta, dečiji ski lift i dve dvosed žičare.

Durmitor, Žabljak skijanje

Foto: Shutterstock

Dvosed žičara „Savin kuk II“ ne smatra se atraktivnom samo u zimskom periodu, već i u drugim periodima godine.

Kako je navedeno na sajtu TC „Durmitor“, 13 evra je cena dnevnog ski-pasa za odrasle u ovom ski-centru, odnosno osam evra za decu i sedam evra za starije od 60 godina.

Durmitor, Žabljak skijanje

Foto: Shutterstock

Ukupno je 81 evro potrebano izdvojiti za sedmodnevni ski-pas za odrasle i 50 evra za decu, a cena noćnog skijanja je osam evra za odrasle, odnosno pet evra za decu.

Skijalište Javorovača

Dužina staza u ovom omanjem ski-centru je 400 metara. Osim dva ski-lifta, tu postoji i ski-lift namenjen deci, kao i škola skijanja i ski-servis.

Durmitor, Žabljak skijanje

Foto: Shutterstock

Interesantno je napomenuti da se cenovnik u ovom ski-centru ne menja, već je jedinstven i primenjuje se u toku celokupne sezone.

Prema podacima sa sajta TO Žabljak osam evra košta dnevni ski-pas za odrasle, a pet evra za decu. Cene sedmodnevnog ski-pasa u ovom skijalištu iznose 30 evra za decu i 48 evra za odrasle skijaše.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja