• 0

Tara dobila još jedan uređeni vidikovac: Pogled puca na lepotu i istoriju sa 1.000 metara visine

Ušuškan u prirodnom bogatstvu, ovaj vidikovac idealan je za predah od šetnje, ali i za pravljenje odličnih fotografija

  • 0
Tara, vidikovac, Banjska stena

Foto: RINA

Nadaleko poznata po svojom prirodnim lepotama, planina Tara jedna je od najatraktivnijih lokacija u Srbiji.

Poznata po velikom broju vidikovaca koji oduzimaju dah, a sada se Banjskoj steni, Sokolarici pridružio još jedan sa kog puca veličanstven pogled na planinske predele.

Na Uroševoj steni, na oko dva kilometra od centra Kaluđerskih Bara na makadamskom putu ka Solotuši i Ponikvama nikao je vidikovac Vrla ripa.

Tara, vidikovac, Banjska stena

Foto: RINA

- To je treći vidikovac koji je uređen u blizini samog centra Kaluđerskih bara posle Crnjeskova i vidikovca Platno. Vrla ripa se nalazi u prijatnom ambijentu četinarske šume, uz sam put i predstavlja novu atrakciju za turiste koji dolaze na najlepšu srpsku planinu - kazao je za RINU Siniša Spasojević iz TO Bajina Bašta.

Ušuškan u prirodnom bogatstvu, ovaj vidikovac idealan je za predah od šetnje, ali i za pravljenje odličnih fotografija. Veliki broj posetilaca je posećivao ovo mesto i pre nego što je ono i zvanično postalo vidikovac. Sada je tu postavljena i osmatračnica visoka oko osam metara.

- Sredstva za izgradnju vidikovca su opredeljenja u iznosu od 1.300.000 dinara iz resornog ministarstva. “Vrla ripa“ je izdužena i uska stena na 955 nadmorske visine, bez zaštitne ograde i drugog mobilijara. Spada u najposećenije vidikovce sa kojih se posmatraju Jasikovice i ostaci Solotnika, srednjovekovne tvrđave iz 15 veka - dodao je Spasojević.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja