• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spontano putovanje kao vladajući trend u svetu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putovati neplanirano ima više prednosti nego što se čini

  • 0
devojka voz putovanje stanica turizam Foto: Shutterstock

Planirana putovanja nas večito uvode u začarani krug traženja destinacija. Počinjemo mesecima ranije da tragamo za mestom na koje ćemo potrošiti dane odmora, preko pitanja drugih za savete i čtanje na hiljade komentara kako bismo naišli na dobru preporuku.

Jeste li se usudili ikada da se prepustite instinktima? To su momenti kada kažete u sebi: "Sada bih spakovala sve u kofere i otišla negde sasvim nepoznato". Mnogo ljudi uživa u tim "last minute" situacijama, što je pokazatelj da plan nije uvek jedini način putovanja.

Naravno, ovo ne znači da morate više potrošiti novca nego inače, ali sigurno ćete upoznati drugu stranu sebe.

Spontano putovanje testira vašu snalažljivost, s obzirom na to da niste previše detaljno informisani šta vas očekuje u ovoj avanturi, ali je ujedno lepo iznenađenje da otkrijete mesta koja nisu na vašem radaru.

Sigurno je da ste više prisutni i odani u ovom načinu putovanja, jer vam mozak funkcioniše po pravilu "očekuj neočekivano". Jedna od većih prednosti jeste to što je pored svega i stres ostao kod kuće. Ne morate brinuti da li kasnite ili da se nešto ne uklapa u vaš isplaniran dan.

Turista Foto: Pixabay

Ovakvo putovanje je način da upoznate nove ljude, otkrijete destinacije na koje možda ne biste išli obično. Čuvena paraliza odluka u nekom trenutku presudi da uopšte ne idemo na put, ali ovo je lek i za to.

Za one koji su organizovaniji, kojima je sve u prvom planu ovo može biti lepa odluka koja nudi i drastičnu promenu. Šansa da uživaju ne znajući šta ih čeka na sledećem mestu može da ih opusti i preobrati u spontaniju osobu.

putovanje, letovanje Foto: Pixabay

Ovo je isto toliko bitno i za osobe koje nose previše na svojim leđima. Mentalno zdravlje treba negovati, a ovim će duša dobiti zasluženi odmor od velikog napora, objašnjava "Huffpost.com".

Da li je ovo idealno rešenje za narednu sezonu putovanja?

Video: Tri egzotične destinacije koje su idealne za letovanje

(Ona.rs/Marta Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja