• 0

Zamislite želju na ovim mestima: 2023. je prava godina za ove destinacije

Istražite magiju u 2023.

  • 0
bunar želja Foto:Shutterstock

Bacanje novčića u bunare i fontane širom sveta, koliko god da je čudno, veoma je popularno i u samom činu krije se neka posebna čar. Ali, zasigurno možemo reći da, ako nema zvezde padalice, poslužiće i bunar.

Sledi nekoliko najpoznatijih mesta u svetu gde ljudi putuju da zažele želju. Kako navodi "Ixigo.com", ovo su odlične ideje za naredna putovanja u idućoj godini.

1. Fontana di Trevi - Rim, Italija

Ovo je fontana koja ne može da zaobiđe ni mini-listu mesta želja, zar ne? Jedna je od najpoznatijih, pogotovo u umetničkom svetu.

Legenda kaže da, ako bacite novčić u nju desnom rukom preko vašeg ramena,vratićete se u "Večni grad" i možda saznate da li zaista svi putevi vode u Rim.

Godišnje u ovoj fontani završi do 3.000 evra.

Foto:Shutterstock

2. Fontane Peterhofa - Sankt Peterburg, Rusija

Pravo je iskustvo posetiti ovakav prestiž. Peterhof poseduje ukupno 64 fontane, ukrašene statuama i detaljima boje zlata. Predivan prizor i veoma popularna fontana želja, koju je šteta ne posetiti ako ste u blizini Sankt Peterburga.

Foto:Shutterstock

3. Snežanin bunar želja - Anahajm, Kalifornija

Ono što je po imenu očekivano jeste da ovaj bunar izgleda bajkovito, što je veoma uspešno urađeno. Možda se sećate bunara iz crtanog filma "Snežana i sedam patuljaka", ali ovaj je ipak malo drugačije sređen, odajući magičan utisak.

4. Kianču paviljon - Peking, Kina

Ne samo da će vam oduzeti dah izgled ovog bunara, već njegova mističnost. Detalji su veoma upečatljivi, a misteriozno okruženje je idealno za doživljaj zamišljanja želje. Peking je predivan sam po sebi,  ali mesta ovakvog tipa mu zasigurno daju sasvim drugu dimenziju.

Foto:Shutterstock

Da li ste spremni da zaželite želju?

(Ona.rs/Marta Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja