• 0

Top 5 mesta u Srbiji za doček Nove godine

Ne može se osporiti činjenica da Srbija može mnogo toga da ponudi uvek, ali i kada je u pitanju doček Nove godine

  • 0
jelka, nova godina Foto: Galina Zhigalova / Alamy / Alamy / Profimedia

Sada se već tradicionalno doček Nove godine organizuje u mnogim gradovima. Na trgovima se iz godine u godinu okuplja sve veći broj ljudi, kako bi uz nastup poznatih muzičara dočekali najluđu noć.

Ima i onih koji se odlučuju za doček Nove godine van Srbije, kao što ima i onih koji biraju opciju da najluđu noć dočekaju na nekoj srpskoj planini, u banji ili na nekoj drugoj destinaciji u našoj zemlji.

Ne može se osporiti činjenica da Srbija može mnogo toga da ponudi uvek, ali i kada je u pitanju doček Nove godine.

Kopaonik, Tara, Zlatibor i Stara planina godinama unazad važe za favorite kada je u pitanju najluđa noć. Ništa manje nisu zanimljive ni Vrnjačka i Sokobanja, ali i druge banje. Zato i ne čudi što se mesta na tim destinacijama za doček neretko rezervišu i mesecima unapred.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели ZLATIBOR NA EKRANU (@zlatibor_naekranu)

1. Zlatibor

Poslednjih godina naročito popularna srpska planina, posebno je atraktivna tokom novogodišnjih praznika. Svake godine se i na Kraljevom trgu, u samom centru Zlatibora, organizuje doček, uz nastup poznatih muzičara.

Ove godine su za doček Nove godine na zlatiborskom trgu najavljena mnoga poznata imena srpske estrade.

Vrnjačka banja Foto: Đorđe Novakov Photo

2. Vrnjačka banja

U zavisnosti od izbora novogodišnjih paketa i smeštajnog objekta, zavisiće i cene dočeka u Vrnjačkoj banji i šta je u konkretni paket uključeno.

No, bez obzira koja opcija je u pitanju, uživanje u banjskom lečilištu nadomak Goča i u toku novogodišnjih praznika je praktično zagarantovano, prosto zato što se u najstarijoj srpskoj banji nalaze i mnoge atrakcije koje su zanimljive turistima.

3. Kopaonik

Nekako je najpoznatija srpska planina mnogima i asocijacija na odličan prvod. Zato i ne čudi što je doček Nove godine na Kopaoniku čest izbor. I to ne samo Srba, već i turista iz drugih zemalja.

Brojni kopaonički hoteli nude doček Nove godine ili reprizu, u okviru prazničnih paketa. U hotelskim restoranima se doček neretko organizuje uz nastup poznatih izvođača.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Miona (@imaginacija_)

4. Sokobanja

Mada se u smeštajnim i ugostiteljskim objektima banjskog lečilišta u blizini planina Ozren i Rtanj organizuje doček Nove godine, posetiocima se nudi i uživanje u lepotama Sokobanje u tom periodu godine.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели tara planina (@tara_planina)

5. Tara

Možda ne može da bude svrstana rame uz rame sa mnogo posećenijim srpskim planinama, poput Kopaonika i Zlatibora, ali nema sumnje da Tara može mnogo toga da ponudi i za novogodišnje praznike.

Samim tim što ima manje posetilaca nego pomenute planine, Tara nudi i mirniji doček Nove godine, što ima svoje prednosti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja