• 2

Ovo sigurno niste znali o stjuardesama

Daleko su od konobarica u vazduhu, a sve ovo se krije iza predivne profesije stjuardesa

  • 2
stjuardese Foto: Shutterstock

Biti stjuardesa je lepo, ali nimalo lako. Ovaj posao mnogo štošta nosi, počevši od proputovanog sveta, ali stjuardese često nisu dovoljno poštovane koliko zapravo treba. Ljudi nisu svesni da ove dame nisu naše sluškinje na letu i nisu tu samo da nam donose hranu, piće, pakuju torbe ili slušaju putnike kako se žale na njihovu uslugu.

Dovoljno je da kažemo da su one zadužene za naše živote, pre svega svojom spremnošću na svaku situaciju, dok se krećemo hiljadama kilometara na sat na ogromnoj visinu, navodi "Oyster.com".

Verovali ili ne, ovaj posao je jedan od najgore komentarisanih poslova, ali ovo su stvari koje sigurno niste znali o ovim hrabrim ženama u letu.

1. Pravila o izgledu i kilaži

Za ovu profesiju ne postoje farmerice i majica, već je striktno pravilo oblačenja uniforme kompanije. Isto tako, posebno je naglašen izgled noktiju, šminke kao i boja kose i frizura. Međutim, nije ovde kraj. Neke kompanije imaju pravilo kilaže, zbog koga se jednom godišnje stjuardese mere i moraju biti u odgovarajućoj formi.

2. Beba na putu, tačnije u letu

Stjuardese su prošle mnoge obuke, ali kada se kaže da moraju biti spremne na sve, onda se na to zaista misli. Tako su obučene i za porađanje žena tokom leta, ako bude bilo potrebno.

stjuardesa Foto: Shutterstock

3. Spremne su za ekstremne uslove

Ako ste fan raznih emisija o avionskim nesrećama, onda vam je jasno da su stjuardese štitovi vaših života. Spremne su i na ono najgore, zato, kada se dogodi pad aviona na, recimo, planinskim regijama, znaju kako se treba boriti sa tim.

stjuardese avion postava Foto: Shutterstock

4. Tim na vašem letu verovatno leti prvi put zajedno

Neverovatno, ali iako deluju kao dobar i usklađen tim, oni se verovatno na istom radnom terenu susreću prvi put. Neke avio-kompanije broje na hiljade stjuardesa, tako da su male šanse da se ponovi ista ekipa na jednom letu.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Ona.rs/Marta Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Kisa

    30. decembar 2022. | 18:33

    Ziveo sam na jednom lepom trpskom ostrvu , oko 6 godina, zna se kakve su stjuardese kad dodju u provod pa prenoce ili ostanu dan dva , veci promiskuitet nikad nisam video od njih, kod nas u drustvu vazilo je sve mozes zeniti ali ne stjuardesu 😅😅

    Podelite komentar

  • Goran

    30. decembar 2022. | 18:56

    Lepo obucene konobarice

    Podelite komentar