• 2

Pet je ski staza na Goču, a cena ski pasa će vas iznenaditi

Na strani planine prema Vrnjačkoj banji nalaze se tri ski staze, dok dve staze postoje na delu planine okrenute prema Kraljevu

  • 2
Vrnjačka Banja i planina Goč skijanje

Foto: Shutterstock

Tek nešto više od deset kilometara deli jednu od najstarijih banja u Srbiji od planine, čiji se najviši vrh Ljutken, uzdiže na 1.216 metara nadmorske visine.

Iako se ne može osporiti da planina Goč ima toliko toga da ponudi u toku cele godine, ona je zimi naročito atraktivna.

Procenjuje se da na ovoj planini obitava oko 650 biljnih vrsta. Od tog broja je više od 200 njih poznato po svojim lekovitim svojstvima, podaci su sa sajta Turističke organizacije Vrnjačka banja.

Brojne su i pešačke staze, koje su dobro obeležene, a boravak na Goču posebno pogoduje osobama koje pate od anemije i kardiovaskularnih oboljenja, te povoljno utiče i na funkcionisanje nervnog i imunog sistema.

Vrnjačka Banja, planina Goč

Foto: Shutterstock

Goč u toku zime

I u zimskom periodu Goč je zanimljiv. Na strani planine prema Vrnjačkoj banji nalaze se tri ski staze, dok dve staze postoje na delu planine okrenute prema Kraljevu.

Uz stazu „Krst“, dostupna je i Velika staza, duga 500 metara, u čijoj blizini se nalazi i mini staza nazvana „Mali Princ“, na kojoj se organizuje škola skijanja, navodi „Goc.rs“.

Planina Goč

foto: RINA

Petkom i vikendom se posetiocima nudu mogućnost i da uživaju čarima noćnog skijanja i to u periodu od 17:30 do 21:30 časova.

Kako navodi pomenuti sajt, mališani mogu potpuno besplatno da koriste stazu koja je njima namenjena. Cena ski pasa za odrasle skijaše na dnevnoj bazi je 600 dinara, dok je za 200 dinara viša cena karte za noćno skijanje.

Planina Goč

foto: RINA

Još dve ski staze postoje na Goču i to na strani planine, okrenute Kraljevu. Za početnike i mališane, staza u dužini od 300 metara i za nešto iskusnije skijaše, staza duga 1.400 metara. Zapravo se u gornjem delu te staze nalazi nešto manji nagib, pa je mogu koristiti i početnici, dok je nagib u donjem delu te staze nešto veći, te je taj deo pogodniji za nešto iskusnije skijaše.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Jelena

    3. januar 2023. | 18:26

    Ovaj ko je ovo pisao na Goču nikad bi nije. Ne postoje obeležene staze za žetnju a ski staze su smešne uz to žičara je krš i više ne radi nego što radi

    Podelite komentar

  • Ischgl

    2. januar 2023. | 17:33

    Pet ski staza a snega nigde ove zime.

    Podelite komentar