• 0

Ako želite da vam bude toplo ove zime, otputujte na ove destinacije

Bali, Sejšeli, Kuba i Maldivi, tek su neke od egzotičnih, dalekih destinacija na kojima je sezona u punom jeku, baš kada je vreme kod nas hladnije

  • 0
maldivi Foto: shutterstock.com

Iako je putovanje do njih dugo, ono što turiste tamo očekuje vredno je svakog napora. Dok je u Srbiji zima, brčkaće se u toplom moru.

Šta čovek više može poželeti?

Bali, Sejšeli, Kuba i Maldivi, tek su neke od egzotičnih, dalekih destinacija na kojima je sezona u punom jeku, baš kada je vreme kod nas hladnije.

Takvih destinacija je nebrojeno u celom svetu. Sezone na njima se naravno razlikuju, pa je uvek dobro proveriti najpre kakvi su vremenski uslovi kada je kod nas zima. Ovo su samo neki od predloga destinacija na kojima se možete ogrejati i u toku zime, uz uživanje u kupanju i sunčanju.

1. Maldivi

Vode Indijskog okeana zapljuskuju ostrva, koja pripadaju teritoriji Maldivske republike. Ono što turiste čeka na detsinaciji, koja je jedna od omiljenih u svetu za medeni mesec, osim plaža prekrivenih belim peskom, jeste i luksuz, vidljiv na svakom koraku.

Brojni luksuzni rizorti čine sve da ugode posetiocima. Uz dodatne aktivnosti u hotelima, najpre u vidu spa tretmana i različitih masaža, turistima se nude i izleti do atraktivnih lokacija, ronjenje i druge zanimljive aktivnosti.

2. Dominikanska republika

Jedna od često biranih karipskih destinacija, Dominikanska republika je svet za sebe. Prostrane plaže, prekrivene finim, koralnim peskom i neverovatna boja mora, sinonim su za odmor iz raja. I toga na ovom ostrvu ima na pretek.

Brojni su rizorti visoke kategorizacije na raspolaganju turistima. A kome možda dosadi uživanje na plažama Dominikane, može odabrati neke druge aktivnosti, poput ronjenja ili odlaska na organizovane izlete, kako bi ovo karipsko ostrvo još bolje upoznao.

Zanzibar Foto: Pixabay.com

3. Zanzibar

Mada danas turisti iz celog sveta posećuju Zanzibar, ova se destinacija smatra relativno mladom u turističkom smislu. Baš zato se u mnogim delovima Tanzanije, čiji je deo i Zanzibar, još uvek mogu videti predeli gotovo netaknute lepote.

Upravo zbog bogate i prilično očuvane prirode, ali i odličnih smeštajnih objekata, Zanzibar postaje iz godine u godinu sve atraktivniji turistima iz celog sveta.

4. Sejšeli

Još jedna od dalekih destinacija u Indijskom okeanu. Nije jednostavno odabrati koje od tri najpoznatija ostrva Sejšela treba posetiti. Ali budući da su odlično saobraćajno povezana, to turisti mogu da ih sve upoznaju.

I koje god izaberu za svoju bazu, neće pogrešiti, jer je svako od ostrva interesantno na svoj način.

foto Pixabay foto Pixabay

5. Bali

Budući da ga nazivaju Rajskim ostrvom, jasno je zbog čega Bali posećuju mnogi turisti iz celog sveta. Zbog mnoštva hramova, neretko ga prati i krilatica da je ostrvo bogova.

Bali posetiocima nudi uživanje u prostranim plažama prekrivenim peskom, ali i odlične lokacije za ljubitelje surfinga.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja