• 1

Treće po veličini jezero u Italiji jedna je od najatraktivnijih destinacija

Brojni su gradovi smešteni na njegovim obalama, među kojima je najatraktivniji Belađo

  • 1
Italija/Jezero Komo Foto: Gledalac Telegraf.tv-a

Poznato i kao Lario, jezero Komo je treće po veličini u Italiji. Odmah iza jezera Garda i Mađore. Zbog živopisnog pejzaža, neobičnog oblika i blizine Alpa, smatra se vrlo atraktivnom destinacijom.

Nastalo od topljenja glečera i erozije drevne reke Alda, jezero Komo je specifičnog oblika, koje podseća na obrnuto slovo Y.

Brojni su gradovi smešteni na njegovim obalama, među kojima je najatraktivniji Belađo. Gradovi na jezeru Komo su odlično saobraćajno povezani.

Posetiocima se nude i izleti brodićem, ali i uživanje na nekoj od čuvenih jezerskih plaža. Sve u zavisnosti od toga u kom periodu godine posećuju ovu atraktivnu destinaciju u Italiji.

Dragulj jezera Komo

Na rtu koji razdvaja dva dela, odnosno dva kraja jezera, te gradove Komo i Leko, nalazi se Belađo. Često sa pravom nazivan i dragulj jezera Komo, ovaj gradić je najpre poznat kako po brojnim vilama, tako i po parkovima.

Većina atrakcija po kojima je Belađo prepoznatljiv dostupne su pešice, što posetu čini mnogo ugodnijom, ističe „Lakecomotravel“.

Jezero Komo u Italiji Foto: Gledalac Telegraf.tv-a

Bazilika San Đakoma jedna je od znamenitosti grada. Romanička crkva izgrađena u periodu između 11. i 12. veka, poznata je i po mozaicima izrađenim početkom prošlog veka.

Veći deo rta na kome se Belađo nalazi prekriven je parkom, koji pripada vili Serbeloni. Obilazak vrta ove vile moguć je samo uz rezervaciju, a cena 90-minutnog obilaska je 10 evra.

Ništa manje nije zanimljiv ni vrt vile Melzi, smeštene na samoj obali jezera Komo. Vrt je udaljen tek desetak minuta hoda od centra grada i njegovih uskih uličica, bogatih brojnim prodavnicama. Cena ulaznice iznosi osam evra i nije potrebno rezervisati termin za obilazak.

Italija, jezero Komo Foto: Verni gledalac Telegraf TV

Još atrakcija jezera Komo

Nije lako među toliko atraktivnih lokacija na jezeru Komo odabrati one koje treba posetiti. Naravno da sve zavisi od perioda boravka i njegove dužine. No, bez obzira u kom gradu bili stacionirani, ovo italijansko jezero će svakako učiniti da se turisti osećaju prijatno i da požele da se vrate.

Obilazak jezera brodom jedna je od atrakcija, ali i odličan način da se u kratkom vremenskom periodu poseti više gradova.

Komo, Varena i Belađo, tek su neki od gradova kojima se jezero Komo ponosi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Jovanović

    21. januar 2023. | 07:33

    Lepo jeste,sredjeno ali nista posebno.U Srbiji imamo mnogo lepših mesta,ali im nedostaje ulaganje,marketing...

    Podelite komentar