• 2
 ≫ 

Čačak dobija vrednu atrakciju: Idealno mesto sa kog se vidi srpska Sveta Gora

 ≫ 

Na teritoriji Ovčarsko-kablarske klisure nalaze se brojni manastiri, zbog čega je taj kraj i nazvan “Srpska Sveta Gora”

  • 2
vidikovac kablar

Foto: Rina

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je građevinsku dozvolu Gradu Čačku, za izgradnju vidikovca u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Ovčarsko-kablarska klisura, turistički biser Srbije, jedinstvena celina pod zaštitom države kao predeo izuzetnih odlika, dobiće još jednu atrakciju koja će privući turiste iz regiona, Evrope i sveta.

vidikovac kablar

Foto: Rina

Jedinstven po izgledu i položaju, budući vidikovac iznad Kablara, bez sumnje, konkurisaće sličnim evropskim i svetskim projektima.

Na teritoriji Ovčarsko-kablarske klisure nalaze se brojni manastiri, zbog čega je taj kraj i nazvan “Srpska Sveta Gora”, a uz planirana dodatna ulaganja, taj deo Srbije oko Zapadne Morave, zasijaće još većim sjajem.

Ministarstvo je izdvojilo 1,4 milijarde dinara za projekte u klisuri između Ovčara i Kablara, i u Jugozapadnoj Srbiji, od kojih je 235 miliona dinara opredeljeno za Čačak i Lučane.

Pored vidikovca, u Ovčarsko-kablarskoj klisuri biće realizovani projekti izmuljavanja i remedijacije jezera Međuvršje, kao i prvi ekološki katamaran, Rehabilitacioni centar u Ovčar banji, vodovod i kanalizacija, saobraćajnice, mostovi...

vidikovac kablar

Foto: Rina

Uz veliku podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premierke Ane Brnabić, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture realizuje značajne projekte u celoj zemlji kako bi se Srbija ravnomerno razvijala.

Video: Sokolarica je nestvarno lep vidikovac na Tari: Vrata raja otvaraju se na srpskoj planini

(Rina/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Bojana

    28. januar 2023. | 15:18

    Fenomenalno. Sve što može da istakne potencijalne naše zemlje koja ih ima i treba. Svaka čast ❤️

    Podelite komentar

  • .ilun Jezdimirovic-Cojbasic

    29. januar 2023. | 12:49

    Gospodo ovde cak ni komentar ne treba.Onaj ko je bio na Kablaru,zna da je svaki metar kablara vidikovac,a sada gomilate sve na 30 metara kvadratnih.A druge bexbrojne stete,koje samo mogu znati oni koje ovo iskreno pogadja.Da ima uopste icega iskrenog i pametnog,niko ne bi oravio pitanje ,ali mocnici u odbranu ove gluposti nemaju ama bas ni jedan adut ...Ttagedija

    Podelite komentar