• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznata platforma proglasila najpopularniju destinaciju na celom svetu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na osnovu brojnih recenzija posetilaca sajta TripAdvisor, Dubai je proglašen najpopularnijom destinacijom u celom svetu

  • 0
Dubai Burdž Kalifa foto: pixabay.com

Drugi put zaredom Dubai je proglašen najpopularnijom svetskom destinacijom.

Na osnovu kvaliteta i broja recenzija, ali i ocena pratilaca poznate platforme za putovanja i rezervaciju smeštaja, koji su destinaciju posetili u periodu od novembra 2021. do oktobra 2022. godine, Dubai je ovenčan nagradom „TripAdvisor Travellers Choise Awards“.

Jedina destinacija koja se dva puta našla u vrhu ove prestižne liste jeste London.

- Najbolje rangiranje putnika iz celog sveta odražava viziju da Dubai treba da bude transformisan u svetsku top destinaciju za turizam i poslovanje, što i predstavlja ključni cilj Dubai ekonomske agende D33 - rekao je Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, prestolonaslednik Dubaija i predsednik Izvršnog veća Dubaija, prenosi „Travelnews“.

Požar Dubai zgrada pored Burdž Kalifa Foto: Tanjug/AP

On je dodao i da konsolidacija statusa Dubaija kao jednog od tri najveća grada u svetu za turizam i biznis označava odlučnost rukovodstva da označi Dubai kao lidera; ne samo kao destinaciju za odmor i udoban život, već i kao centar za povezivanje, trgovinu i investicije.

Foto: Pixabay

Odmah iza Dubaija, našao se i Bali, a na listi 25 najpopularnijih destinacija slede London, Rim i Pariz. Što se destinacija na afričkom kontinentu tiče, najbolje se plasirao Egipat, budući da se letovalište Hurgada našlo na 14. mestu, dok je Kairo zauzeo 18. mesto na listi najpopularnijih destinacija u celom svetu, prema mišljenju posetilaca ove poznate platforme za rezervaciju smeštaja i putovanja.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja