• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Karipska zemlja od tri ostrva nudi mnoge atrakcije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ukupna površina Grenade je tek nešto manja od 350 kvadratnih kilometara, ali se može pohvaliti sa 40 plaža prekrivenih finim, sitnim karipskim peskom bele boje

  • 0
Grenada, Karibi

Foto: Pixabay/falco

Savršena karipska destinacija, Grenada je država koju zapravo čine tri ostrva.

Vode Karipskog mora zapljuskuju obale najvećeg ostrva po kome je i ova država nazvana, kao i dva manja ostrva, Kariaku i Petit Martinik.

Ukupna površina Grenade je tek nešto manja od 350 kvadratnih kilometara, ali se može pohvaliti sa 40 plaža prekrivenih finim, sitnim karipskim peskom bele boje, među kojima je najpoznatija plaža Grand Anse, ističe „Puregrenada“.

Grenada, Karibi

Foto: Pixabay/cindylaneross

Prvi podvodni park skulptura na svetu nalazi se baš ovde, a u Grenadi ima i više od 30 fantastičnih lokacija za ronjenje.

U ovoj karipskoj zemlji postoji i 15 vodopada, koji opčinjavaju posebno ljubitelje prirode, a zemlja je osim po začinima, poznata i po proizvodnji organske čokolade.

Zemlja za avanturiste i romantičare

Bez obzira na to da li je neko ljubitelj prirodnih lepota, avantura ili jednostavno traži lokaciju za romantično putovanje, u Grenadi će naći sve to i mnogo više.

Posebno je atraktivna poseta ovoj karipskoj zemlji tokom februara, kada se na ostrvima organizuje proslava nezavisnosti Grenade, što je praćeno brojnim, formalnim i neformalnim događajima.

Vožnja kajakom, jedrenje i ronjenje, neke su od aktivnosti u kojima mogu uživati ljubitelji avanture i adrenalinski zavisnici.

Grenada, Karibi

Foto: Pixabay/skybluesrich

U botaničkoj bašti "Palm Tree gardens" posebno će uživati ljubitelji prirode. Na površini od oko dva hektara može se videti više od tri stotine biljnih vrsta, a posebno su atraktivne palme. Njih čak 40 vrsta, navodi „Puregrenada“. Posetiocima su dostupni organizovani obilasci, u trajanju od 45 minuta, tokom kojih se mogu upoznati i sa crvenonogim kornjačama ili uživati u lepoti jezera, okruženog ljiljanima.

Poseta Peščanom ostrvu (engl. Sandy island) odličan je izbor za romantične duše. Tim pre što se za obilazak ovog skrivenog bisera Grenade moraju najaviti posete nadležnoj kancelariji ostrva Kariaku. Tirkizno plavo more, plaža prekrivena karipskim, belim peskom, mir i tišina, nalik su scenama iz romantičnih filmova.

I sve navedeno tek je manji deo atrakcija koje ova karipska zemlja može da ponudi turistima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja