• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saznajte sve o turističkoj ponudi Srbije na 44. Međunarodnom sajmu turizma: "Kad je odmor nije teško!"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posetite štand Turističke organizacije Srbije u hali 4 na Međunarodnom sajmu turizma koji se održava u Beogradu od 23. do 26. februara

  • 0
Turizam PR Drvengrad , mecavnik , mokra gora Foto: Pedja Despotovic

Beograd je još jednom domaćin Međunarodnog sajma turizma koji će pod sloganom "Kad je odmor nije teško" biti održan od 23. do 26. februara na Beogradskom sajmu. Tradicionalno, i ove godine će se na sajmu turizma okupiti svi koji imaju šta da ponude i oni koji dolaze da odaberu ono što ih privuče.

Kao i predhodnih godina, pored međunarodnih predstavnika, i Turistička organizacija Srbije (TOS) na štandu u hali 4 predstaviće sve ponude iz naše zemlje kako bi privukla što veći broj posetilaca da i ove godine izaberu Srbiju kao idealnu destinaciju za svoj odmor.

Ukoliko ste prirodnjak avanturističkog duha, ovogodišnji Sajam turizma je sjajna prilika da naučite ono što još niste znali o Srbiji i da saznate kako izbliza da doživite lepotu naše zemlje, čist vazduh i netaknutu prirodu kroz banjski, zimski i seoski turizam.

A ukoliko ste više statičan i kulturni tip, saznajte na jednom mestu sve o značaju velikih i malih gradova i mesta u Srbiji u kojima se nalazi veliki broj kulturno-istorijskih spomenika i lokacija koje možete da obiđete i doživite prošlost iz prve ruke.

Jedno je sigurno, u Srbiji svako može da nađe odmor po svojoj meri. Ako tražite jednodnevni izlet ili vikend avanturu, kraći praznični ili duži letnji odmor, adrenalinski podsticaj ili tihi odmor za dušu - sve je tu.

Prošetajte sa precima, još od najranije pa do novije istorije našeg naroda kroz Vinču, Smederevo, Golubac, Đerdapsku klisuru... Proučite Niš, Kruševac, Novi Sad... Obiđite najlepše poznate i one zabačenije srpske srednjevekovne manastire.

Istražite Beograd i Đavolju varoš, Divčibare i Lepenski Vir,  Drvengrad i gornje podunavlje, Frušku goru i Hram svetog Save, Staru planinu i Suboticu, doživite livade Zlatibora i najbolje svirke na Exitu...

Svakako, bilo da tražite kulturnu prestonicu ili neku od lekovitih banja, seosko domaćinstvo centralne i južne ili istočne Srbije ili, pak, salaš u Vojvodini, šetnju pored reke, brčkanje u jezeru ili nestvaran pogled sa planinskih vrhova - izbora je napretek.

Stoga, iskoristite ovo lepo pretprolećno vreme da se sprošetate do Sajma i posetite štand TOS-a kako bi ste saznali o turističkim destinacijama, ponudama i kulturnom nasleđu naše zemlje. Ako još niste - upoznajte Srbiju, a ako jeste - podsetite se koliko je lepa.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja