Quantcast
  • 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prelepa sela i čuveni Sabor violinista: Gornji Milanovac postaje prepoznatljiva turistička lokacija u Srbiji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Turistička organizacija Opštine Gornji Milanovac promovisala je grad, njegove znamenitosti, kulturno-istorijko nasleđe, prirodne potencijale i etno domaćinstva

  • 0
gornji milanovac

Foto: Rina

Na 44. Sajmu turizma u Beogradu, koji je ove godine nosio slogan "Kad je odmor nije teško“, učestvovalo je 350 izlagača, a Kina je bila zemlja-partner.

Turistička organizacija Opštine Gornji Milanovac je tokom sajamskih dana, kroz dinamičan i sadržajan koncept promovisala grad, njegove znamenitosti, kulturno-istorijko nasleđe, muzičke događaje, prirodne potencijale i etno domaćinstva.

- Jedan od ovogodišnjih ciljeva Turističke organizacije Gornji Milanovac je i razvoj aktivnog turizma, jer imamo bogate šumske sisteme na Rudniku, Vujnu, Ostrvici. Mi smo sa našim Planinarskim društvom ušli u obeležavanje staza, ali ono zbog čega je Sajam dobar je to što smo stupili u kontake sa organizacijama koje rade biciklističke staze u Srbiji i dogovorili da jedna od tih tura ide upravo kroz našu opštinu, što znači popunjavanje kapaciteta na seoskom području i promovisanje zdravih stilova života, posebno za ljude iz urbanih sredina - rekla je Nevena Obradović, direktorka Turističke organizacije Opštine Gornji Milanovac.

Tokom prezentacije turističke ponude na Sajmu turizma organizovan je i dan koji je bio posvećen Saboru violinista u Pranjanima, a gost je bila Lepa Lukić koja je zaštitno lice ovogodišnje manifestacije.

Gornji Milanovac Operacija Halijard 78. godišnjica

Foto: Mateja Beljan

- Posetioci su prilično pozitivno reagovali i rekli su da smo "jedno divno iznenađenje". Mi smo iskoristili ove dane da medijski ispromovišemo grad na pravi način i da predstavimo ono čime raspolažemo, jer se dosta ulaže u razvoj etno turizma.

Srpski Festival svetske muzike, jedan od obeležja grada, ove godine slavi 15 godina. Organizatori za ovaj mali jubilej najavljuju još raznovrsniji program u kome će, između ostalih, nastupiti Divanhana, Bajaga i instruktori.

- Mislim da će ove godine festival pokazati zašto je grad-festival. Program će početi 19. aprila, matineom ispred Muzeja Rudničko-takovskog kraja. Imaćemo goste iz Italije, Norveške, a ono što sa ponosom mogu da istaknem je, da smo sa opštinom Gornji Milanovac u program za Dan opštine uvrstili "Takovski kros". Imaćemo sportske i muzičke aktivnosti na Gradskom trgu, Kabare sa Kulturnim centrom, kao i predstavu "Kafana na Balkanu" koja je izazvala odlične utiske kod publike -rekao je Aleksandar Raković, tehnički direktor Srpskog festivala svetske muzike.

(Ona.rs/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja