• 1

Vreme čitanja: oko 6 min.

Dubai je idealna destinacija za kratak i duži odmor: Mesta i aktivnosti koje ne treba da propustite

Vreme čitanja: oko 6 min.

Dubai je grad koji svakako treba da posetite, makar jednom u životu, pa bilo to i na 48 sati

  • 1
Dubai, foto Pixabay Dubai, foto Pixabay

Dubai je jedan od najluksuznijih gradova koji nudi pregršt aktivnosti, od neverovatnih hotela, fantastičnih zabavnih i tržnih centara, predivnih peščanih plaža i restorana svetske klase.

Putovanja u ovako velike svetske gradove najlepša su ukoliko se u njima zadržite neko vreme i "natenane" uspete da obiđete sve njegove znamenitosti, ali Dubai takođe može da bude odličan i kao usputna destinacija ili mesto na kojem ćete provesti kraći odmor.

Dobra organizacija je od ključne važnosti za kraći boravak, koji takođe može da bude i te kako efikasan i za pamćenje. Za vas smo pripremili nekoliko predloga kako u Dubaiju da provedete kraći, ali i duži odmor koji će zasigurno biti jedinstven.

Dan u Dubaiju

Jutro u vodenom taksiju

Jedan dan u Dubaiju može da bude dan koji ćete zauvek pamtiti. Jutro možete započeti vožnjom vodenim taksijem poznatijem kao abras koji će vas odvesti u razgledanje užurbanog Dubai Creek-a kao i najnoviju obalu Dubaia - Al Seef, koja odaje počast emiratskom nasleđu.

Tu možete predahnuti u gutljaju lokalne kafe ili tradicionalnog začinjenog čaja dok uživate u pogledu vrednog razglednice.

Dubai Foto: Promo/ Dubai Economy and Tourism

Nezaboravno popodne u vodenom parku

Mesto na kojem možete da se rashladite ali i dobro zabavite je jedan od najlepših vodenih parkova u Dubaiju. Ukoliko ste ljubitelj adrenalina i dobre zabave, onda je vodeni park "Wild Wadi" pravo mesto za vas.

Ovde će uživati kako najmlađi članovi porodice, tako i oni stariji. Park nudi pregršt zabavnih vožnji, tobogana i različitih aktivnosti za sve uzraste.

Dubai Foto: Promo/ Dubai Economy and Tourism

Gastronomski užitak

Tokom ovog uzbudljivog dana svakako ćete odvojiti vreme za predah u jednom od restorana. Posetite kulinarsko top mesto u Dubaiju - Time Out Market Dubai koji na jednom mestu objedinjuje više domaćih restorana sa 18 zvezdica kao što su: 21 Grams, MASTI, BB Social Dining, Vietnamese Foodies, Pickl i mnogi drugi.

Dubai Foto: Promo/ Dubai Economy and Tourism

Dok uživate u nezaboravnim ukusima na prelepoj otvorenoj terasi ovog gastronomskog, mesta možete se diviti pogledu na Burdž Kalifu ili da uživate u pogledu na plešeću fontanu.

Nakon prigodnog obroka možete da prošetate do tržnog centra The Dubai Mall kako biste obavili brzinski šoping ili kupovinu suvenira.

Vikend/48 sati u Dubaiju

Ako se dobro organizujete i imate dobar plan, za dva dana provedena u Dubaiju možete obići dosta važnih mesta, ali i pronaći vreme za odmor i uživanje.

Prvi dan

Možda najbolji način da započnete dan u Dubaiju je da uživate u suncu i aktivnostima na vodi. Unajmite dasku za veslanje u Kite N’ Surf-u za jedno nezaboravno mirno jutro na vodi dok uživate kako se sunčevi zraci prelamaju preko mora. Ovo će biti jedno sasvim drugačije jutro u ovom velikom gradu koje ćete sigurno dugo pamtiti.

Popodne u umetničkom sedištu Alserkal Avenue

Ova avenije je sedište kulturnih aktivnosti i sada je jedno od vodećih umetničkih centara u regionu sa oko 40 skladišta pretvorenih u galerije, plesne studije, zanatske radnjice i kafiće i još mnogo toga.

Nakon obilaska ovog predivnog mesta možete svratitu u hipsterski restoran Nightjar Coffee Roasters koji služi veliki spektar kreativnih jela, a ovde možete uživati i u šolji kafe i čaja.

Drugi dan

Drugi dan možete iskoristiti posetom jednog od najviših bazena na svetu. Aura Skypool je najveći beskonačni bazen na svetu sa pogledom od 360 stepeni. Nalazi se na 50. spratu nebodera Palm Tower.

Dubai Foto: Promo/ Dubai Economy and Tourism

Ovo mesto je prava oaza na nebu - ambijent je inspirisan prirodom i prijatnim vibracijama. Bazen od 750 kvadratnih metara ostavlja bez daha uz pogled na znamenitosti kao što su Palm Jumeirah, Burj Al Arab i Ain Dubai.

Popodne možete iskoristiti i za posetu autentičnom pustinjskom safariju Platinum Heritage - vodećem operateru pustinjskih doživljaja u Dubaiju.

Dubai Foto: Promo/ Dubai Economy and Tourism

Kako biste doživeli najautentičniju avanturu predlažemo vožnju uz razgledanje divljih životinja, uživanje u tradicionalnoj emiratskoj kuhinji ili kampovanje preko noći u rezervatu Dubai Desert Conservation Reserve za nezaboravno arapsko iskustvo.

Nedelju dana u Dubaiju

Sedam dana u Dubaiju je prilično dovoljno vremena u kojem možete odvojiti vremena kako za uživanje, tako i za različite aktivnosti i posetu mnogim zanimljivim mestima.

Ukoliko ste ljubitelj golfa, onda definitivno treba da posetite neke od golf terena koje nudi Dubai, a koji su savršeno mesto za ljubitelje golfa, posebno zimi.

Dubai Foto: Promo/ Dubai Economy and Tourism

Neki od najboljih izbora definitvno su Dubai Creek Golf and Yacht Club, sa čak 71 terenom, zatim JA The Resorts sa 35 terena dizajniranih od strane Pitera Haradina kao i Emirates Golf Club koji je domaćin golf turnira Slync.io Dubai Desert Classic i Omega Dubai Moonlight Classic.

Spa-opuštanje

Za one kojima je potrebna relaksacija i opuštanje, kao i beg od stresa, Dubai može da bude i savršena velnes destinacija gde ćete napuniti baterije.

The JW Marriott Marquis’ Saray Spa je mesto gde ćete se potpuno opustitu uživajući u drevnim tehnikama lečenja sa prirodnim sastojcima, možete probati tretman "arapski ritual za telo", koristiti lekovite soli Mrtvog mora, tamjan i egzotične mirise ruža i jasmina.

Dubai Foto: Promo/ Dubai Economy and Tourism

U centru The One&Only Royal Mirage možete uživati u orijentalnom hamamu - tradicionalnom arapskom iskustvu u kupanju gde ćete doživeti fizičko i mentalno pročišćenje.

Za jedno jedinstveno iskustvo zakažite čas joge "pod vodom" ili Hatha yoga class ‘underwater’ u The Lost Chambers-u koji je okružen sa 65 hiljada morskih životinja ili provedite čas joge u meditaciji u The Green Planet koja je okružena sa tri hiljade različitih vrsta flore i faune.

Istražite planine Hata

Na samo 90 minuta vožnje od grada nalazi se selo Hata, usred veličanstvenih planina Hajar. Ovo mesto je kao izmišljeno za fotografe, avanturiste, ali i one koji samo žele da pobegnu iz gradske gužve. Ovde možete obići branu Hata, vidikovac usred stenovitih vrhova, voziti se kajakom, planinariti ili samo uživati u pogledima koji oduzimaju dah.

Dubai Foto: Promo/ Dubai Economy and Tourism

Možete provesti noć u hotelu JA Hatta Fort Hotel ili u Hatta Sedr Trailers prvom u regionu prikolica-hotela. Ovde se savetuje da probate ukusni lokalni med koji se dobija iz košnica sa farme pčela Hatta Honey Bee Farm.

Budite deo nezaboravnog sveta vodenih parkova

Dubai Parks and Resorts nudi tri tematska parka i jedan vodeni park, gde možete da doživite veoma uzbudljivo iskustvo.

Sa više od 100 otvorenih i zatvorenih vožnji u Motiongate Dubai, Bollywood Parks Dubai, Legoland Dubai i Legoland Water Park ovi centri zabave usrećiće svakog mališana, ali i odrasle.

Dubai Foto: Promo/ Dubai Economy and Tourism

Najveći rizort na okeanu Atlantis, The Palm je dom za najveći vodeni park u Dubaiju. Aquaventure ima 105 tobogana, pregršt atrakcija i zabava, ali ovde možete posetiti i gradski akvarijum, oprobati se u vodenim sportovima ili da se družite sa delfinima i južnoafričkim fokama.

Festival hrane

Festival hrane Dubai Food Festival (DFF) održava se od 21. aprila do 07. maja 2023. godine.

Tu možete videti i probati gradsku kulinarsku ponudu kao i uvek popularne nedelja restorana u Dubaiju.

Kulinarsko putovanje sa Frying Pan Adventures

Pođite kroz istraživanje kulinarskog blaga, skrivene dragulje i lokalne restorane gde ćete moći da probate ukuse iz celog regiona. Ovo svojevrsno hodočašće hrane pružiće vam dublje razumevanje u kuhinju i ukuse Bliskog istoka.

Dubai Foto: Promo/ Dubai Economy and Tourism

Klubovi na plaži i krstarenje

Ukoliko ste ljubitelj zabave na plaži, Dubai ima pregršt zabave bilo da želite da uživate u piću ili u dobrom obroku uz raskošan pogled na Arapsko more i horizont Dubaija.

Dubai Foto: Promo/ Dubai Economy and Tourism

Takođe, možete ploviti duž obale turom "Hero OdySea" i uhvatiti nezaboravan zalazak sunca.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • SLOBODAN

    14. mart 2023. | 16:36

    Posebno povoljno za penzionere uz korišćenje vaučera

    Podelite komentar