Quantcast
  • 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

PREDIVNA MALTA, SVA OD ČIPKE I MEDITERANA: Putovanje koje ćete pamtiti ceo život

Vreme čitanja: oko 1 min.

Malta, ili zvanično Republika Malta, mala je i gusto naseljena ostrvska država koju sačinjava arhipelag u sred Sredozemnog mora na jugu Evrope

  • 0
Hotel Hilton Malta

Foto: Promo/ 1A Travel

Iako fizički čini deo severne Afrike, Malta se smatra delom južne Evrope. Malta je pretežno brdovito ostrvo sa najvišim vrhom od 244m. Površinskih vodenih tokova nema, pa je vegetacija ostrva skromna. Klima je sredozemna sa izuzetno blagim zimama.

Obala Malte je samo delimično razuđena. Ceo arhipelag čine tri ostrva: Malta, Gozo i Komina. Saobraćaj se na Malti obavlja levom stranom, kao u Velikoj Britaniji. Malteška kultura je spoj mnogih kultura koje su tokom vekova bile u dodiru sa ostrvima. To su mahom okolne mediteranske kulture, ali i kulture zemalja koje su vladale Maltom pre sticanja nezavisnosti.

Kuhinja je tipično mediteranska, bazirana na lokalnim sezonskim proizvodima i plodovima mora. Najveći je uticaj italijanske kuhinje, posebno sicilijanske, ali su primetni i uticaji tuniške, španske, berberske, britanske i francuske kuhinje.

Hotel Hilton Malta 5* nalazi se u naselju Portomaso na obali, u Sent Džulijanu. Nalazi se 15 minuta vožnje od prestonice ostrva, Valete.

Hotel se sastoji se od 413 smeštajnih jedinica koje pružaju pogled na baštu, marinu Portomaso i Sredozemno more. Sve sobe sadrže balkon, TV, WiFi, minibar i pribor za pripremu čaja i kafe.

Hilton Malta 5* ima 3 restorana i 3 bara.

Hotel se nalazi na svojoj plaži.

Usluga u hotelu Hilton Malta 5* je B&B i HB. Hotel ima 3 restorana (Blue Elephant, Oceana i The Gazebo Restaurant) i 3 bara (Quarterdeck Bar, Vista Loby Lounge i Aqua Bar).

Hotel ima dva spoljašnja bazena i jedan unutrašnji.

Za druge ponude na istoj destinaciji, možete se informisati putem zvaničnog sajta, gde istovremeno možete uraditi i online rezervaciju ukoliko pronađete svog favorita među hotelima iz naše ponude na Malti. Ne zaboravite da su u ponudi naše agencije i prelepa Hurgada, magični Tunis i gostoljubiva Turska, a za sve informacije koje su vam potrebne, možete nam se obratiti putem call centra - 011 655 78 00.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja