• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obilje zelenih površina i fantastičan Stari grad opčinjavaju posetioce Hanovera

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ne samo da je Hanover domaćin nekim od najprestižnijih događaja u celoj Nemačkoj, već se grad može pohvaliti i obiljem zelenila, ali i brojnim atrakcijama

  • 0
Hanover, Nemačka Foto: Pixabay/falco

Gotovo sa svih strana, ovaj nemački grad okružuju svojevrsna područja za rekreaciju i uživanje, pa ne čudi što Hanover prati krilatica da je region za odmor.

Brojne zelene površine krase grad smešten na obali reke Lajne, koji je i sedište istoimenog regiona Donje Saksonije, jedne od saveznih država na tlu Nemačke.

Centar grada posebno je impresivan, dok se pešačka zona u Hanoveru neretko karakteriše kao pravi raj za ljubitelje kupovine.

Događaji i atrakcije

Ne samo da je Hanover domaćin nekim od najprestižnijih događaja u celoj Nemačkoj, već se grad može pohvaliti i obiljem zelenila, ali i brojnim atrakcijama.

Međunarodno takmičenje u vatrometu, Sajam zabave Marksmen, Božićna pijaca i Festival na jezeru Machsee, samo su neki od događaja koji se u ovom gradu organizuju.

Hanover, Nemačka Foto: Pixabay/falco

Ljubitelji prirode, osim u brojnim parkovima ovog nemačkog grada, imaju priliku da uživaju i u pravoj pravcatoj umetnosti, oličenoj u baštama u okviru Kraljevskih vrtova Herenhausen, ističe “Niedersachsen-tourism”.

Ništa manje nije interesantan ni zoološki vrt u Hanoveru, koji se u celoj Nemačkoj smatra najspektakularnijim, budući da ga karakterišu brojne zanimljive aktivnosti posvećene najmlađim poseticima i da u njemu boravi više od 2.000 životinjskih vrsta.

Gotovo u centru grada nalazi se i Machsee, jezero koje je jedna od atrakcija Hanovera. Pored uživanja u šetnji i trčanju oko jezera ili vožnji bicikla, postoji i mogućnost za brojne sportske aktivnosti na samom jezeru, budući da je površina ovog veštačkog jezera veća od čak stotinu fudbalskih terena.

Lepote Starog grada

Iako se ovaj nemački grad može pohvaliti i mnogim modernim zdanjima, poput recimo Sprengel muzeja ili Nove gradske kuće, nema sumnje da je staro jezgro Hanovera jedna od najupečatljivijih atrakcija.

Uske ulice i zgrade od drveta, izgrađene još tokom srednjeg veka, čine ovaj deo grada tako posebnim.

Upravo u tom Starom gradu se nalazi i najstarija crkva u Hanoveru. Kako ističe “Visit-hannover”, crkva Krojskirhe izgrađena je još 1333. godine i njena unutrašnjost je praktično uništena tokom Drugog svetskog rata. U njenoj neposrednoj blizini nalazi se i Duvekapelle, zdanje koje su izgradili članovi porodice Duve još 1655. godine.

U zdanju izgrađenom još tokom 12. veka, koje se nalazi u Starom gradu, danas je zgrada parlamenta za Vladu Donje Saksonije.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja