• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na ovom ostrvu u Indijskom okeanu ne postoji bojazan od ajkula, a pravi je raj za zemlji

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkriveno još tokom 10. veka, ovo ostrvo je tokom istorije relativno često menjalo vladare, da bi 1968. godine steklo nezavisnost

  • 0
Ostrvo Mauricijus Foto: Pixabay/stephencphotog

Veći deo obale ostrva vulkanskog porekla u Indijskom okeanu okružuju koralni grebeni, zbog čega se neretko Mauricijus ističe kao potpuno bezbedan, budući da praktično ne postoji bojazan od napada ajkula.

Iako ostrvo pripada Africi, od jugoistočne obale kontinenta je udaljeno čak oko 2.400 kilometara.

Dužina Mauricijusa je oko 65, a širina oko 45 kilometara i danas je jedna od najpoznatijih destinacija u tom delu sveta.

Jedna od najrazvijenijih zemalja afričkog kontinenta

Turizam je najzastupljenija privredna grana na ostrvu, koje važi za gusto naseljeno i na kome živi oko 1,2 miliona stanovnika, navodi "Maurutiusatrractions". Uz to je Mauricijus i značajan svetski izvoznik šećera, ali i odeće.

Ostrvo Mauricijus Foto: Pixabay/clariston

Otrkiveno još tokom 10. veka, ovo ostrvo je tokom istorije relativno često menjalo vladare, da bi 1968. godine steklo nezavisnost.

U poslednjim decenijama prepoznato je kao bezbedna i jedna od najboljih destinacija za odmor u Indijskom okeanu. Tim pre što ostrvo štite koralni grebeni ne samo od napada ajkula, već i od velikih cunami talasa.

Turističke aktivnosti na Mauricijusu

Više od dve stotine turističkih atrakcija je dostupno na Mauricijusu. Što zbog aktivnosti koje su na raspolaganju turistima, što zbog lokaliteta koje treba posetiti, izbor je, bez ikakve sumnje, veliki.

Izuzev brojnih rezervata prirode i parkova, turistima su na raspolaganju i posete muzejima i drugim kulturnim institucijama, ali i krstarenja, izleti i brojne ekstremne aktivnosti.

Poseta Galeriji stakla ili muzeju Mortelo kule, te Muzeju sveta školjki, tek su neke od interesantnih aktivnosti za ljubitelje kulture i istorije.

Ostrvo Mauricijus Foto: Pixabay/wurliburli

Nacionalna botanička bašta Mauricijusa i šuma ebanovine neretko ostave bez daha ljubitelje prirode. Ništa manje fascinantan nije ni Okeanarijum na Mauricijusu, a ljubitelji jahanja mogu uživati u toj aktivnosti u jednom od avanturističkih parkova na ostrvu.

Oni koji su ljubitelji ekstremnih aktivnosti i sportova mogu se okušati i u vožnji ziplajnom, koji je dostupan u okviru avantura parka "Lavilleon" na jugozapadu ostrva. Neverovatni pejzaži iznad kojih prolazi ziplajn opčinjavaju turiste i nude potpuno drugačiji pogled na Mauricijus.

Video: Nebo plavo poput safira, more čisto kao suza, bele plaže, zaljubljeni parovi: Naša verzija raja

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja