• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Brojni neobični muzeji nalaze se u drugom po veličini gradu u Bavarskoj

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nema sumnje da je jedan od najboljih načina upoznavanja ovog nemačkog grada šetnja njegovim odlično očuvanim starim jezgrom

  • 0
Nirnberg, Bavarska, Nemačka Foto: Pixabay/bboellinger

Impresivna istorija i bogato kulturno nasleđe drugog po veličini grada u Bavarskoj nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Jedna od najpoznatijih znamenitosti Nirnberga je i Carski zamak, mada je grad istorijski upamćen po čuvenom Nirnberškom procesu, ali i kao rodno mesto poznatog slikara, Albrehta Direra.

U ovom nemačkom gradu nalaze se i neki posve neobični muzeji kao što su Muzej ćilibara, Kuća igara, Muzej golubova ili Muzej mira, navodi „Tourism.nuernberg“.

Istorijski centar

Nema sumnje da je jedan od najboljih načina upoznavanja ovog nemačkog grada šetnja njegovim odlično očuvanim starim jezgrom.

Osmišljen kao politički i vojni centar, Krajzerburg je jedna od najznačajnijih srednjovekovnih carskih palata, ali i jedan od simbola Nirnberga.

Nirnberg, Bavarska, Nemačka Foto: Pixabay/garten-gg

U njegovom podnožju smešten je odlično očuvani Stari grad, u kome se, pored ostalih zdanja, nalazi i kuća u kojoj je rođen čuveni slikar, Albreht Direr. Crkve posvećene Svetom Korensu i Svetom Sebaldu takođe su važan deo turističke ponude.

Nirnberg, Bavarska, Nemačka Foto: Pixabay/garten-gg

Nirnberg je posebno atraktivan za posetu u vreme božićnih praznika, budući da je tradicionalna božićna pijaca koja se u njemu održava jedna od najlepših u celoj Nemačkoj.

Obilazak podzemnog lavirinta Nirnberga posebno je atraktivan turistima, napominje „Europeanbestdestinations“. Tu mogu videti koliko su stanovnici ovog nemačkog grada zapravo bili dovitljivi, budući da su zahvaljujući gradnji podzemnih hodnika uspeli da sačuvaju bogato gradsko umetničko blago tokom Drugog svetskog rata.

Nirnberg, Bavarska, Nemačka Foto: Pixabay/garten-gg

Nirnberški zamak

Na vrhu uzvišenja nalazi se jedan od simbola Nirberga. Carski zamak se u istorijskim spisima prvi put pominje početkom 12. veka. U njemu su vekovima stolovali carevi Svetog rimskog carstva i danas važi za jedno od istorijskih najznačajnijih utvrđenja na tlu zemlje.

U njemu se, pored ostalih znamenitosti, nalazi i bunar dubok 47 metara. U Muzeju carskog zamka mogu se videti brojni artefakti koji ukazuju na bogatu istoriju i zamka i grada, ističe „Tourism.nuernberg“.

Sa platforme koja se nalazi u jednoj od kula zamka pruža se neverovatan pogled na Nirnberg. A zanimljivo je pomenuti da se u nekadašnjoj Carskoj konjušnici danas nalazi jedan od najmodernijih i najvećih mladalačkih hostela u celoj zemlji.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja