• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Među brojnim plažama Turske rivijere izdvaja se ovih 5

Vreme čitanja: oko 2 min.

Turska obala ima plaža za svakoga, bez obzira na to da li neko želi da uživa u osami ili u lepo uređenom prostoru, sa različitim aktivnostima i sadržajima

  • 0
Oludeniz, Turska Foto: Pixabay/nenadkostic1975

Obilje plaža duž obala Egejskog i Sredozemnog mora nude posetiocima uživanje i u brojnim sadržajima i u miru i prirodnim lepotama. Turska obala ima plaža za svakoga, bez obzira na to da li neko želi da uživa u osami ili u lepo uređenom prostoru, sa različitim aktivnostima i sadržajima.

Hoteli različite kategorizacije, uz brojne dodatne sadržaje, još su neki od razloga zbog kojih putnici biraju letovanje u Turskoj.

Kako navodi "Visitturkey", prema mišljenju brojnih putnika, formirana je i "Travellerrs’ Choice Awards" lista najboljih plaža u Turskoj.

Prema pomenutom izboru, ove plaže ne treba zaobići.

Alanja, Turska Alanja / Foto: Pixabay

1. Kaputas plaža, Kaš

Između Kaša i Kalkana nalazi se ova izuzetno popularna plaža u tom delu Turske. Karakterišu je netaknuta priroda i fenomenalni pejzaži.

2. Plaža Iztuzu, Dalijan

Duga oko šest kilometara, ova plaža prekrivena je peskom belih i zlatnih nijansi. Na njoj se retko mogu videti gužve.

Udaljena je oko osam kilometara od grada Dalijana, u kome se nalazi aerodrom, pa se može reći i da je relativno lako dostupna. U njenoj blizini su i ruševine drevnog grada Kaunosa, što upotpunjuje autentični ambijent.

turska Alanja, Turska / Foto: Pixabay

3. Kleopatra Beach, Alanja

Jedna od najpoznatijih plaža u turksom letovalištu Alanja je duga nešto više od 20 kilometara. Na njoj će naći mesto ama baš svaki turista koji posećuje ovo poznato tursko letovalište.

4. Plava laguna ili plaža Oludeniz, Fetije

Budući da važi za najatraktivniju u celoj zemlji, na plaži Oludeniz, nadomak letovališta Fetije, neretko bude gužva.

Izuzev po neverovatnoj boji mora, ova plaža poznata je i po brojnim istorijskim znamenitostima, koje se u njenoj okolini nalaze.

5. Patara Beach, Patara, Fetije

Sa dužinom od oko 20 kilometara i širinom od oko 500 metara, plaža Patara, koja je udaljena oko 75 kilometara od letovališta Fetije, može da odgovori na zahteve turista različitog ukusa. Poznate su i ruševine drevnog grada, u čijoj blizini se nalazi i istoimena plaža.

Fetije, Turska, letovanje Foto: Pixabay/sulox32

Obale Sredozemnog mora zapljuskuju plažu Patara, koja je prekrivena belim peskom i posetiocima nudi uživanje u mnogim sadržajima. Budući da pripada nacionalnom parku, nalazi se pod zaštitom, a kako navodi "Visittureky", britanski nedeljnik "The Sunday Times" ju je proglasio i najboljom plažom u Evropi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nebo plavo poput safira, more čisto kao suza, bele plaže, zaljubljeni parovi: Naša verzija raja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja