• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

U senci obližnje Budve leži ovo zanimljivo letovalište

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako neveliko naselje, u kome živi tek nešto više od šest stotina stalnih stanovnika, tokom leta se svrstava u red posećenijih mesta na crnogorskoj obali Jadrana

  • 0
Bečići, Crna Gora Foto: Shutterstock

Sa plažom dugom gotovo dva kilometra, Bečići i te kako mogu da odgovore na potrebe turista. Tim pre što se u ovom crnogorskom letovalištu nalaze i brojni smeštajni kapaciteti različitih karakteristika i kategorizacija.

Iako neveliko naselje, u kome živi tek nešto više od šest stotina stalnih stanovnika, tokom leta se svrstava u red posećenijih mesta na crnogorskoj obali Jadrana.

Bečići, Crna Gora Foto: Shutterstock

Posebno je zanimljiv podatak da je, sada već davne 1935. godine u francuskoj prestonici, prestižna nagrada "Gran pri" za najlepšu plažu na evropskom tlu, dodeljena upravo plaži u Bečićima, navodi "Vikipedija".

Zanimljivosti u Bečićima

Uz uživanje u sunčanju i kupanju, turistima se nudi mogućnost i za bolje upoznavanje istorije mesta i Crne Gore. Ukoliko se upute u šetnju tunelima u stenama, po kojima su Bečići poznati i koji vode do obližnje Budve, imaće priliku da na zidnim panelima saznaju nešto više o istorijskim činjenicama, navodi sajt.

Bečići, Crna Gora Foto: Shutterstock

U mestu se nalazi i omanja pravoslavna crkva posvećena Svetom Tomi.

Sama činjenica da je u pitanju letovalište u blizini Budve olakšavajuća je za sve koji žele da uživaju i u čarima noćnog života tokom odmora. Uz to, u blizini ovog letovališta nalaze se i jezera, pogodna za ribolov.

Izleti iz Bečića

Svi koji biraju da se odmaraju u ovom crnogorskom letovalištu na raspolaganju imaju i brojne, vrlo zanimljive organizovane izlete u ponudi lokalnih agencija.

Bečići, Crna Gora Foto: Shutterstock

Izuzev posete obližnjoj Budvi, koja može biti organizovana i u samostalnoj režiji, posebno je atraktivan izlet koji posetiocima nudi upoznavanje prirodnih lepota zemlje. U okviru tog izleta će obići kanjon reke Tare, Skadarsko jezero i područje Durmitora, koje je okarakterisano kao nacionalni park.

Postoji mogućnost i organizovanog izleta sa ciljem upoznavanja prirodnih lepota Boke Kotorske, ali i posete kanjonu reke Morače, uz posetu kanjonu reke Tare, Nacionalnom parku Durmitor i reci Pivi, te istoimenom manastiru i jezeru.

U ponudi je i izlet do Skadarskog jezera, a za ljubitelje ribolova se organizuju i izleti do obližnjih jezera, na kojima mogu uživati u ovoj aktivnosti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dubrovnik stari grad

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja