• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Išla je na 8 kratkih putovanja u protekle 2 godine: Ukupno je potrošila 1100 evra na jeftine letove i smeštaj

Vreme čitanja: oko 3 min.

En-Mari je nedavno provela 48 sati u Palmi, u Španiji, na masaži stopala i gledanju trke čamcima i već ima planirano sledeće putovanje za maj

  • 0

Upoznajte ženu koja odlazi u 48-časovne avanture tako što pronalazi jeftine letove za samo 18 evra i vraća se sa putovanja na vreme za svoju noćnu smenu.

En-Mari Mos (45) je u protekle dve godine bila na osam kratkih putovanja, potrošivši samo 994 funti na sve povratne letove i smeštaj, odnosno 1129 evra.

Majka troje dece je dobila želju da otputuje nakon što je pronašla jeftine karte i sa sobom na put povela svoju ćerku Triniti (20) i njene prijateljice Imogen (24) i Tijanu (23) u Krakov u Poljskoj za božićne praznike. Povratna karta koštala je 18 evra. Shvativši koliko je lako pronaći povoljnu opciju za vikend putovanje, ona je mesec dana kasnije krenula nazad u Krakov, ovog puta da bi se sastala sa starom školskom drugaricom.

Od tada se vraćala u isti grad, usput vodeći nove prijatelje i oprobala se u aktivnostima kao što su kajakaštvo, vožnja četvorotočkašem i biciklizam po nacionalnom parku. En-Mari je nedavno provela 48 sati u Palmi, u Španiji, na masaži stopala i gledanju trke čamcima i već ima planirano sledeće putovanje za maj.

Ona se stara da detaljno isplanira svako putovanje i uvek se pobrine da se vrati na vreme za svoju noćnu smenu u bolnici gde radi kao recepcioner.

- Često skačem sa leta i idem pravo u svoju smenu. Spavam u avionu. Počelo je kada sam pronašla povratne letove od 16 funti za Krakov. Zaljubila sam se u to. Nakon što smo se vratili kući, želela sam ponovo da putujem. Upravo smo se vratili sa 24 sata provedenih u Palmi, Španija. Bilo je oko 110 funti sve ukupno. Jeftinije je nego obilaziti Mančester - kaže ona.

En-Mari se zaljubila u kratka putovanja nakon što je u decembru 2021. odvela svoju ćerku Triniti i njene prijatelje u Krakov, u posetu božićnim pijacama, Aušvicu i rudnicima soli.

- Dobili smo stan za 100 funti za dve noći i bio je u centru grada. Sneg je bio bajkovit.

Očajnički želeći da se vrati, En-Mari je pozvala svoju drugaricu Rejčel u martu 2022. nakon što je videla njenu objavu na "Fejsbuku" o tome da želi da putuje.

- Nisam je videla 30 godina, ali sam rekla: "Hoćemo li?". Bio je to poslednji trenutak i dobile smo povratni let od 35 funti.

Njih dve su otišle na planinski venac Tatre, u Poljskoj, i posetile termalnu banju. Toliko im se dopalo da su se vratile manje od mesec dana kasnije i krenule u vožnju kajakom, kvadrociklom i biciklom, sve to za samo 48 sati, na šta su potrošile 120 funti (136 evra).

En-Mari je od tada bila tri puta, povela je drugaricu Džil (50) i njenu porodicu u maju i junu 2022. i svoju sestru bliznakinju Donu (45) i njihove ćerke Triniti i Džesmin (21) u decembru prošle godine.

En-Mari potom provodi dve noći u Bukureštu, Rumunija, u februaru 2023. sa Džil i Elizabet (50).

- Išli smo u dvorce i terme. Bilo je fantastično. To nas je ukupno koštalo 116 funti ponaosob.

Već sada ona ima planirana sledeća putovanja, sa Džil, Elizabet i Rejčel da odu u Marselj, Francuska, na 48 sati u maju. Planirale su da plove kajakom oko obale i da idu na krstarenje, a povratni let koštao je svaku 29 funti (32 evra).

Ona obično putuje sredinom nedelje.

- Radim u smenama, tako da obično idem sredinom nedelje. Pokušavam da dobijem rani let, a zatim pokušam da dobijem poslednji let za nazad. Nosimo samo rančeve.

En-Mari je uvek srećna kada se što više žena pridruži njihovim putovanjima, priča za "Wales Online".

- Sve dok si fin i spreman za avanturu, dođi. Morate biti spremni za svašta. Ne opuštamo se pored bazena.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Grčko ostrvo Tinos kao savršena destinacija za letovanje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja