• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Almaza bay - Destinacija koja oduzima dah

Vreme čitanja: oko 2 min.

Turistička sezona u Egiptu traje gotovo svih 365 dana u godini

  • 1
Almaza Beach Foto: Promo/ Almaza Bay

More je tirkizno plavo i kristalno čisto, oivičeno sitnim belim peskom. Pored uživanja u suncu i moru, Egipat nudi letnje iskustvo koje ostavlja neizbrisiv utisak na sve posetioce. Sa svojom bogatom istorijom, kulturom, spektakularnim pejzažima i tirkiznim morem, Almaza zaliv u Egiptu je destinacija koja oduzima dah. Zbog raskošne lepote i zagarantovanog uživanja, često ovu destinaciju zovu "Egipatskim Maldivima".

Ovaj predivni afrički dragulj pun je zanimljivih, prelepih plaža, tirkiznog mora i nezaboravnih avantura. Nova, destinacija koja će zasigurno osvojiti srca turista već na prvi pogled jer je krasi biserno beli pesak, a zapravo važi za pravu riznicu prirodne lepote i luksuza na severnoj obali Egipta. Almaza je smeštena između kristalno plavih voda Sredozemnog mora i brežuljaka Sahela, ova idilična oaza nudi savršenu kombinaciju opuštanja i avanture za vaše letovanje.

Almaza Foto: Promo/ SHERIF TAMIM

Svi hoteli su na bazi all inclusive usluge, "usidreni" u nestvarno plavoj boji mora.

Hoteli su prepuni sadržaja i možete se lako prepustiti raskošnom tretmanu u spa centru, uživati u izvrsnoj kuhinji ili se jednostavno opustiti u udobnosti vašeg smeštaja. Lagano prošetajte po pesku, opustite se ispod suncobrana uz osvežavajuće piće ili se oprobajte u raznim sportovima na vodi.

Beach Massage rooms Foto: Promo/ SHERIF TAMIM
Almaza Beach Foto: Promo/ Almaza Bay

Ovu destinaciju krasi netaknuti beli pesak, kristalno čisto more i sunce. Prostrana peščana plaža se proteže dokle pogled seže, a bistre plave vode idealne su za plivanje, ronjenje i snorkling.

Almaza Beach Foto: Promo/ Almaza Bay

Snorkling je veoma zastupljen u Egiptu, ali morate imati na umu da je najvažnije pravilo da se prilikom ronjenja ne sme ništa dodirivati, jer postoje određene vrste riba koje, ako ih uznemiravate kidišu. Takođe, u vodi postoje i korali, koji se ne smeju kidati, niti uzimati iako su mrtvi, jer je propisana kazna za takvo delo 5.000 dolara.

Almaza Beach Foto: Promo/ Almaza Bay

Egipćani su veoma posvećeni turizmu, od koga godišnje se ubere trećina BDP-a. Oko svakog hotela ima puno radnjica sa suvenirima, kafića, restorana i butika. Kod uličnih prodavaca mogu se kupiti kopije tašni i satova najpoznatijih svetskih kreatora, slike na papirusu, nakit od korala, tirkiza, nebrušenih bisera i haljinice i marame od prirodnih materijala, kao i odlični peškiri od egipatskog pamuka.

Almaza Beach Foto: Promo/ Almaza Bay

U Egiptu su nestvarni zalasci sunca nad morem, a kada padne noć možete uživati u romantičnoj šetnji pod zvezdama. Almaza Bay je mesto mira i lepote, gde možete pobeći od svakodnevnih briga i povezati se sa prirodom, u okruženju koje je istovremeno impresivno i mirno.

Almaza Beach Foto: Promo/ Almaza Bay

Položaj ovog mesta je idealan jer se aerodrom Marsa Matruh nalazi na 37 km, čuvena Aleksandrija na 250 km a sve popularniji futuristički grad Al Almein samo 145 km. Almaza Bay je takođe idealna baza za istraživanje neverovatne prirodne lepote i istorijskih znamenitosti okolnih regiona, posetite obližnji gradić Marsa Matruh, Siwa Oazu, El Almein ili Aleksandriju.

Turistička agencija Odeon World Travel je pripremila ponudu za letovanje 2023 na novoj destinaciji u Egiptu, direktnim čarter letom kompanije Air Serbia do obližnjeg aerodroma Marsa Matruh. Dođite i doživite privlačnost Almaza zaliva, gde se sunce, pesak i more susreću sa luksuzom i čine destinaciju nezaboravnom.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari