• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Plava laguna na ostrvu Komino jedna je od najpoznatijih atrakcija Malte

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obično se turisti koji posećuju Maltu ili Gozo odlučju za jednodnevni izlet brodićem do Plave lagune, budući da je to jedna od najpoznatijih atrakcija. I baš zato privlači brojne turisite, posebno u periodu sezone, odnosno od jula do septembra

  • 0
Plaža Plava laguna, ostrvo Komino, Malta Foto: Pixabay/alehandra13

Netaknuta priroda krasi treće po veličini malteško ostrvo, na kome živi svega troje stalnih stanovnika. Ipak, ostrvo Komino je poznato po atrakciji koja privači brojne turiste.

Jedno od najlepših mesta na Malti i okolnim ostrvima, sasvim sigurno je i Plava laguna. Plaža u omanjem zalivu, poznatom po plitkoj vodi i tirkiznoj boji mora, prekrivena je finim sitnim peskom.

Smeštena je na potezu između ostrva Komino i obližnjeg, manjeg ostrva Kominoto.

Jednodnevni izlet do Plave lagune

Obično se turisti koji posećuju Maltu ili Gozo odlučju za jednodnevni izlet brodićem do Plave lagune, budući da je to jedna od najpoznatijih atrakcija. I baš zato privlači brojne turisite, posebno u periodu sezone, odnosno od jula do septembra.

Plaža Plava laguna, ostrvo Komino, Malta Foto: Pixabay/dorianpro

Zato ko god misli da će uživati u miru i tišini, biće razočaran. Tokom sezone u Plavoj laguni i te kako zna da bude gužva, budući da sama plaža nije dovoljno velika da primi sve posetioce.

Na svu sreću, u blizini postoje omanje uvale, koje mogu posetiocima ponuditi koliko-toliko miran boravak.

Plaža Plava laguna, ostrvo Komino, Malta Foto: Pixabay/freeworld360

Organizovani izleti do Plave lagune obično koštaju između 25 i 35 evra po osobi, navodi “Maltauncovered”. A postoji mogućnost doplate za transfer od i do smeštaja.

Druga opcija za posetu je iznajmljivanje privatnih plovila, s tim da postoji i mogućnost korišćenja trajekta koji polazi iz Cirkeva na Malti. Cena povratne karte je 13, odnosno 7 evra za decu.

Plaža Plava laguna, ostrvo Komino, Malta Foto: Pixabay/dorianpro

Šta treba da znate pre posete?

Mnogi turisti se pribojavaju napada ajkula. Međutim, iako u okolini malteškog arhipelaga postoje različite vrste ajkula, od 1890. godine je zabeleženo samo nekoliko napada, te ne postoji bojazan od toga.

Plaža Plava laguna, ostrvo Komino, Malta Foto: Pixabay/dans3

U blizini, na omanjem ostrvu Komino postoji, ne tako luksuzan hotel sa tri zvezdice.

Vode u okolini Plave lagune idealne su za ljubitelje ronjenja. I na kraju, ono što je mnogima možda i najzanimljivije, neke od scena filma “Troja”, sa Bred Pitom, snimane su upravo na ovoj lokaciji.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja