• 1

Vreme čitanja: oko 8 min.

Napravite najlepše fotografije u Dubaiju: Koje su najslikanije lokacije širom najpopularnijeg grada Emirata

Vreme čitanja: oko 8 min.

Slikajte se na fantastičnim lokacijama

  • 1
Dubai, beskonačni bazeni Foto: Dubai / PR / Travel Advance

Kao jedan od najlepših mesta na svetu, Dubai je grad koji nudi mnoštvo fantastičnih lokacija za fotografisanje, koje su izuzetno korisne kada su u pitanju društvene mreže kao što je "Instagram".

Svako ko je u potrazi za savršenim snimkom, od čuvenih znamenitosti do skrivenih dragulja glavnog grada UAE, od jedinstvene istorije grada do modernih arhitektonskih čuda - pronaći će to što traži u Dubaiju.

Od visokih nebodera do slikovitih pustinjskih vidika, ovaj neverovatan grad nudi niz mogućnosti za pravljenje savršenog "Instagram" snimka. Same ulice i živopisne boje gradskih bazara i pijaca pružaju beskrajne mogućnosti za fotografisanje, dok gradske plaže i parkovi nude savršene pozadine na kojima bi svako pozavideo.

Najlepše fotografije na otvorenom

Platinum Heritage je jedan od najboljih iskustava u Dubaiju i nudi mogućnost da napravite neke od najlepših slika ikada. U pitanju je impresivno putovanje u pustinju, i iskustvo jahanja divljih životinja, razgledanje privatnih kampova i pustinjskih skloništa.

Obilasci su savršen način da istražite beduinsku kulturu sa stilom, bilo da želite da gledate izlazak ili zalazak sunca ili da krenete u intuitivnu šetnju prirodom ili, pak, da uživate u tradicionalnom emiratskom doručku.

Obilasci su savršen način da istražite beduinsku kulturu sa stilom, bilo da želite da gledate izlazak ili zalazak sunca ili da krenete u intuitivnu šetnju prirodom ili, pak, da uživate u tradicionalnom emiratskom doručku.

Kamp Sonara koji se nalazi u rezervatu za očuvanje pustinje u Dubaiju, nije samo mesto za opuštanje i večeru, već nudi i razne mogućnosti za fotografisanje. Boho šik dekor kampa se neprimetno stapa sa zadivljujućim pustinjskim pejzažom, stvarajući slikovitu pozadinu za snimanje. Posetioci mogu da uhvate živopisne boje zalaska sunca, da se snime dok uživaju u šoljici čaja i kafe ili ukusne hrane. Sa svojom kombinacijom prirodnih lepota i kulturnih iskustava, ovaj kamp je savršena destinacija za sve koji žele da zabeleže magične trenutke.

Al Maha Desert Resort & Spa je savršena destinacija koja nudi jedinstven spoj prirodnih lepota i luksuznih sadržaja. Iz 42 apartmana ovog odmarališta gostima se pruža panoramski pogled na zadivljujući pustinjski pejzaž, dok tradicionalni dizajn inspirisan beduinima stvara osećaj bezvremenosti i spokoja. U okviru Al Maha gosti mogu da večeraju pod zvezdama ili pešače sa kamilama kroz dine, a pravi entuzijasti u okviru odmarališta mogu da uoče i autohtone divlje životinje kao što su arapski oriks i pustinjske gazele, što pruža zavidne mogućnosti za fotografisanje.

Škljocnite nebodere i panoramu

Sky Views Dubai je idealna destinacija za sve koji su u potrazi za savršenom fotografijom. Opservatorija, Glass Slide i Edge Walk su tri jedinstvene ponude koje garantuju nezaboravno i uzbudljivo iskustvo za posetioce koji vole visine. Na 219,5 metara iznad zemlje, posetilac može da snimi zapanjujuće fotografije netaknutih prostranstava centra Dubaija ispod i iznad horizonta grada. Stakleni tobogan i Edge Walk pruža adrenalinsko iskustvo za one koji žele da iskuse jedinstvenu perspektivu grada, dok opservatorija, s druge strane, nudi panoramski pogled na Dubai iz prostranog i udobnog okruženja.

Sky View, Dubai Foto: Travel-Advance PR

Dubai Creek je destinacija koju svaki posetilac ovog grada mora da poseti. Šetnja duž potoka odvešće vas do stare gradske trgovačke četvrti, gde tradicionalni drveni čamci poznati kao abrasi prevoze putnike preko vode.

Vožnja čamcem nudi jedinstvenu perspektivu na obrise grada i pogled na tradicionalnu arhitekturu Dubaija. Turisti takođe mogu da istraže pijace i prodavnice koje se nalaze uz obalu i u kojima se prodaje bukvalno sve - od začina do zlata. Ako ste ljubitelj golfa i jahti, tu se nalazi i Dubai Creek Golf and Yacht Club. Bez ozbira da li se posetilac odluči na vožnju čamcem ili laganu šetnju, ovo živopisno mesto je savršeno za snimanje autentičnih fotografija grada.

Dubai Creek Foto: Travel-Advance PR

Sa pogledom na kultni Burdž Al Arab, javna plaža Jumeirah je san svakog fotografa. Topla voda i meki pesak čine ga popularnim porodičnim mestom, dok oni koji traže uzbuđenja mogu da se prepuste nizu vodenih sportova. Dok sunce zalazi iznad Arapskog zaliva, bilo da hodate šetalištem ili se izležavate na plaži, uz slikoviti pogledi na Burj Al Arab napravićete epske fotografije.

Pogled na "The Palm" je nesumnjivo fotogenična destinacija sa panoramskim pogledom na Palm Jumeirah, Dubai Marinu, ostrvo Bluevaters i dalje. Sa osmatračnice koja se nalazi na 52. spratu The Palm Tover, posetioci mogu da vide kristalno čiste vode Arapskog zaliva u daljini.

Oni koji vole visine mogu da se popnu na The Next Level, privatni prostor za gledanje na 250 m iznad zemlje, nudeći još uzvišenije iskustvo. Posetioci se takođe mogu prepustiti izvrsnoj kuhinji u CouCou Dubaiju, restoranu na krovu i salonu koji se nalazi u Palm Tover-u.

The Palm Foto: Travel-Advance PR

Zahvaljujući neverovatnom pogledu na svetski poznati hotel Atlantidu,The Palm From the Pointe je savršena lokacija za fotografisanje. Preko dana, bilo da šetaju ili uživaju u ukusnom obroku u jednom od brojnih restorana, gosti mogu da upijaju prekrasni pogled na blistavi Arapski zaliv i kultni hotel, dok noću krajolik dodatno oživljava spektakularna fontana, koja uz vodenu i svetlosnu predstavu praćenu muzikom, svakog posmatrača ostavlja zadivljenim.

Atlantis, The Palm, Dubai Foto: Travel-Advance PR

Elegantna i moderna atmosfera Dubai Design District-a čini ga idealnom lokacijom za fotografisanje. Dizajn i jedinstvene umetničke instalacije ceo ovaj okrug čine savršenom pozadinom. Sa toliko uzbudljivih događaja, izložbi i radionica koje se dešavaju tokom cele godine, kraj koji se naziva "D3" stalno se razvija i privlači niz kreativaca iz celog sveta.

Bez obzira na to da li ste umetnički entuzijasta, ljubitelj dizajna ili samo tražite kul mesto za druženje, "D3" je destinacija koju ne smete da propustite u Dubaiju.

Dubai Design District Foto: Travel-Advance PR

Sa svojim upečatljivim dizajnom i visinom od 150 metara, Dubai Frame je definitivno destinacija koju mora da posetit svako ko traži mesto dostojno Instagrama u Dubaiju. Posetioci mogu da fotografišu zadivljujući pogled sa staklenog mosta, da zabeleže istorijske znamenitosti grada i moderne nebodere. Dizajn, koji podseća na džinovski okvir za slike, pruža kreativnu priliku za fotografije onima koji žele da pokažu svoj osećaj za avanturu i istraživanje.

Dubai Frame Foto: Travel-Advance PR

Upečljative lokacije

Monkey Bar u Dubaiju je zabavno mesto. Smešten na šestom spratu hotela "One Central", ovaj bar nudi panoramski pogled na futurističku zgradu kultnog Muzeja budućnosti. Spoljna terasa, zajedno sa kavezima za majmune za čitave grupe, savršeno je mesto da uživate u zalasku sunca dok upijate zadivljujući pejzaž. Elegantan dekor i živahna atmosfera čine ga idealnom lokacijom za fotografisanje.

Monkey Bar, Dubai Foto: Travel-Advance PR

Pier 7 u Dubaiju nije samo utočište za ljubitelje hrane. Zbog jedinstvenog dizajna karakteristične zgrade i zadivljujućeg pogleda na marinu u Dubaiju ovo je i vrhunska lokacija koju morate da posetite ako ste u potrazi za savršenom pozadinom za svoje fotografije. Sa različitim restoranima na svakom od svojih spratova, Pier 7 slavi raznolikost u umetnosti finog obroka, nudeći niz kulinarskih iskustava koja se kreću od mediteranske do azijske kuhinje. Svaki sprat može da se pohvali sa različitom atmosferom, stilom i prezentacijom, idealnim za fotografisanje.

Pier 7, Dubai FOTO: Travel-Advance PR

Džamija Džumeira nije samo destinacija vredna fotografisanja u Dubaiju, već je izuzetna lokaciju koju bi trebalo da poseti svako ko je zainteresovan da nauči nešto o islamskoj kulturi i arhitekturi. Impresivna mermerna struktura džamije, zamršeni geometrijski obrasci i visoki minareti čine je prizorom za posmatranje. I fotografisanje.

Džumeira Džamija, Dubai FOTO: Travel-Advance PR

Restorani za savršene Instagram fotografije 

Restoran En Fuego, koji se nalazi u hotelu Atlantis, sa svojim živopisnim okruženjem odaje počast latinskoj tradiciji. Pored fantastičnih nastupa, žive muzike i umetničkih kostima, atmosfera u ovom restoranu je savršena za kratkih Insta-videa. Zanimljive kulinarske kreacije i impresivne predstave, kao što su kaskaderi sa vatrenim obručima, energičan tango ili akrobate koje prkose gravitacije - sve zajedno pružaju sjajan osećaj fešte.

Gal Dubai je tursko-mediteranski restoran, inspirisan Španijom, Francuskom i Italijom. Restoran u centru Dubaija može da se pohvali luksuznim i glamuroznim ambijentom koji je savršen za fotografije na Instagramu. Iz restorana, sa jedne strane pruža se panoramski pogled od Burdž Kalife do lutajućeg saksofoniste, dok niz prelepo napravljenih jela iz restorana dodaje sjaj svakoj objavi na društvenim medijima.

Mura je restoran u Dubaiju koji će vas odvesti pravo do italijanske obale Amalfija. Sva svetla na zapadnoj marini okrenuta prema fontani, čine ovu lokaciju odličnom za fotografisanje. Naziv "Mura" inače odaje omaž likovnoj umetnosti duvanja kristalnog stakla koja je rođena u blizini Venecije, u Muranu, a restoranski ambijent i dekor oličava toplinu i blistavost italijanske kulture. Jela su podjednako živahna i ukusna, sa menijem koji prikazuje najbolje od italijanske kuhinje.

EL&N Cafe, koji se nalazi uMeđunarodnom finansijskom centru Dubaija, je nezaobilazna stanica svakog Instagram entuzijaste, zbog njegovog zadivljujućeg ružičastog enterijera, cvetnih ukrasa i neonskih slogan. Meni kafea nudi jela fantastične prezentacije, kao što su piletina i roze vafli, ili naslagani hamburgeri i ukusni kolači i deserti, dok se među pićima ističu topla čokolada sa ukusom ruže i late Plavi Safir.

Forever Rose Cafe je slikovito mesto koje kombinuje luksuz i jedinstveno iskustvo. Tema kafea je "knjiga priča" i jedinstveni dizajn koji stvara iluziju zahvaljujući kojoj prenosi posetioce u svet fantazije. Monohromatski dekor i pametni vizuelni trikovi čine da ceo ambijent izgleda kao slikovnica, u kojoj su samo posetioci, hrana i piće u živim bojama. Kao rezultat toga, kupci mogu da se prepuste očaravajućoj atmosferi dok uživaju u ukusnim poslasticama i snimaju savršene trenutke.

Mazmi Casa je maštovita destinacija u Dubaiju koja pruža fantastičnu pozadinu za slike na Instagramu zahvaljujući  dekoru i opuštenom ambijentu. Ovaj šarmantni pansion je zamisao Ilarije, italijanske vlasnice koja se udala za Mohameda Al Mazmija iz Emirata, sa kojim deli strast prema hrani, gostoprimstvu, dizajnu i kulturi UAE. U pansionu ćete doživeti jedinstven i nekonvencionalan lokalni Dubai, izuzetno gostoprimstvo i insajdersko poznavanje grada. Vredno Instagram fotografije.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • miki

    20. maj 2023. | 10:18

    Sta je ovde lepo? Zgrade?

    Podelite komentar