• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

I Evropa ima svoje Havaje usred Atlantskog okeana

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sen Migel je mesto na kom se može uživati u lepotama nekog od toplih prirodnih izvora ili spa centara, kao i u različitim gurmanlucima

  • 1
San Migel, Azorska ostrva, Azori Foto: Pixabay/katharina-kiese

U središtu Atlantskog okeana nalaze se Azorska ostrva. San Migel ili Sao Miguel, kako glasi njegov originalni naziv, najveće je ostrvo arhipelaga.

Bujne šume, vodopadi i jezera nastala dejstvom vulkana, ali i plaže prekrivene crnim peskom - sve to su osobenosti pejzaža najvećeg među Azorskim ostrvima.

I upravo zbog, često dramatičnog pejzaža, San Migel je poznat kao „Havaji Evrope“, budući da ga se jedne strane karakterišu predeli netaknute prirode, a sa druge strane eko-turizam, navodi „Travelandleisure“.

San Migel, Azorska ostrva, Azori Foto: Pixabay/yolanda

Zapravo, ko god posećuje ovo ostrvo, pronaći će način da uživa. Sen Migel je mesto na kome se može uživati i u različitim gurmanlucima, kao i u lepotama nekog od toplih prirodnih izvora ili spa centara. Podrazumeva se da ljubitelji prirodnih lepota, ali i istorije, sigurno mogu da pronađu na toj destinaciji ono što će ih oduševiti.

Komunikacija sa prirodom

Ukoliko želite da opet imate dodira sa prirodom i to na iskonski način, onda nema bolje ideje nego da posetite San Migel i Azorska ostrva. Na najvećem ostrvu arhipelaga nalazi se i aerodrom, koji je povezan linijama sa gradovima Njujork i Boston u Americi.

Šetnja je osnovna aktivnost na ostrvu, pa tome treba prilagoditi i obuću. Cipele i čizme za planinarenje su uvek dobrodošle. Ništa manje nije popularan ni biciklizam, a postoji mogućnost i kanjoninga, budući da se posetiocima nude izleti koji uključuju i tu adrenalinski aktivnost.

Ipak, ono što je osnovno, bez obzira za koju aktivnost se posetioci odluče, jeste da se na San Migelu neprekidno komunicira sa prirodom. Obilje šuma, fascinantna jezera i nestvarni vidikovci, osnovno su što ovo ostrvo može da ponudi posetiocima.

San Migel, Azorska ostrva, Azori Foto: Pixabay/b52tresa

Prestonica ostrva

Oni koji baš ne žude za boljim upoznavanjem prirodnih lepota San Migela i Azorskih ostrva generalno, uvek mogu da se odluče za posetu nestavrno lepim selima po kojima je ostrvo poznato.

Ponte Delgado glavni je grad ovog Azorskog ostrva. Izuzev gradskih kapija, koje su izgrađene tokom 18. veka, u njemu se nalazi i tvrđava San Bras, koja je izgrađena dva veka ranije. U prestonici ostrva nalazi se i crkva posvećena Svetom Sebastijanu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari