• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

5 najboljih buvljaka u Evropi: Drugačiji način upoznavanja destinacije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Možda na tim mestima i vlada nered, ali oni koji imaju iskustva i te kako mogu na buvljacima da pronađu nešto autentično i vredno

  • 0
Buvljaci, pijace antikviteta, starine

Foto: Pixabay/lonestendal

Život lokalnog stanovništva na destinaciji koju posećujemo može se upoznati na različite načine. Neko će odlučiti da poseti autentične restorane, neko specifične muzeje, a neko buvljake i antikvarnice. Ima i turista koji prosto žude za onim žamorom na lokalnim pijacama i buvljacima, te ne vide ništa čudno u tome da kupe neku već korišćenu stvar.

Možda na tim mestima i vlada nered, ali oni koji imaju iskustva i te kako mogu na buvljacima da pronađu nešto autentično i vredno.

I u mnogim evropskim gradovima to uopšte nije neobično. Naprotiv, često se turisti odlučuju upravo za posetu buvljacima, ali i antikvarnicama i specijalizovanim pijacama i sajmovima antikviteta.

1. Dizajnerska odeća i posuđe u Kopenhagenu

Prema rezultatima istraživanja kompanije "Confused", Kopenhagen je okarakterisan kao najbolji evropski grad za ljubitelje povoljne kupovine, navodi “Euronews.com”.

Buvljaci, pijace antikviteta, starine

Foto: Pixabay/maxmann

Vrlo kvalitetne antikvarnice, ali i ulične pijace, koje su ponele najviše ocene, osobenosti su danske prestonice. Iza Gradske kuće u Kopenhagenu nalazi se jedan od najpopularnijih gradskih buvljaka. Osim starinskih i starih predmeta, tu se mogu naći i sve vrste brendirane odeće po pristupačnim cenama.

2. Retke knjige u Berlinu

Izuzev knjiga koje su prava retkost, na buvljim pijacama nemačke prestonice neretko se mogu pronaći i vrlo vredni predmeti iz rata. U Berlinu ima marketa, koji su specifični i po ponudi starog, otmenog nameštaja, ali i onih koji nude retke knjige i antikvarne predmete.

3. Posuđe i tkanine u Helsinkiju

Budući da je u pitanju zemlja čiji stanovnici imaju posebnu strast prema ekološkom načinu života, to zapravo i ne čudi što se u prestonici Danske nalazi mnoštvo pijaca sa starinama. Uglavnom se u ponudi nalaze odevni predmeti, posuđe i drugi ukrasni ili upotrebni predmeti karakteristični za Finsku.

Buvljaci, pijace antikviteta, starine

Foto: Pixabay/maxmann

4. Svašta nešto u Edinburgu

Iako se nalazi u neposrednog blizini novog dela grada, koji je i gradski centar Edinburga, Stokbridž je prepoznatljiv po prodavnicama sa starinama. Stilski nameštaj, džemperi od kašmira i nekadašnje vinil ploče, tek su neki od zanimljivih predmeta koji se mogu pronaći u tom delu grada.

Buvljaci, pijace antikviteta, starine

Foto: Pixabay/ritae

5. Starinski novčići i ploče u Bilbau

Sa razlogom je "Plaza Nueva" u ovom španskom gradu atraktivna za ljubitelje starina. Upravo tu se nedeljom organizuje tradicionalna buvlja pijaca, na kojoj se mogu naći kako stare ploče tako i poštanske markice i raritetne knjige, ali i novčići.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jovana Kvržić putuje oko sveta i cilj joj je da obiđe celu Zemlju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja