• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

5 magičnih lokacija u južnom delu Francuske koje oduzimaju dah

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na svetskom nivou Francuska je jedna od najposećenijih destinacija

  • 0
Lavanda u Provansi, Francuska Foto: Pixabay/naturephototours

Neobična sela, koja izgledaju kao da je u njima vreme stalo, beskrajna polja lavande, mondenska mesta..., sve to nudi južni deo Francuske.

Nije jednostavno među toliko mnogo zanimljivih lokacija odlučiti koje su najbolje, jer svaka ima u sebi dozu autentičnosti, lepote i mistike.

Dobro je poznato da je na svetskom nivou upravo Francuska jedna od najposećenijih destinacija. Ali ne odlučuju se svi turisti samo za upoznavanje Pariza. Neki idu i korak dalje, i to ne bez razloga.

1. Sen Trope

Glavna tačka francuske rivijere sa razlogom privlači pažnju velikog broja turista iz celog sveta. Znajući da je tu boravila i Brižit Bardo, ali i mnogi drugi pripadnici svetskog džet seta, ova destinacija se sa razlogom karakteriše kao mondenska, ističe „Travelandleisure“.

Sent Trope, Francuska Foto: Pixabay/Ogutier

Glamurozni klubovi i barovi na plaži, ali i nestvarni zalasci sunca, te uživanje u pogledu na skupocene jahte i zalaske sunca, sve to posetioci mogu doživeti u Sen Tropeu.

2. Manastir Notre-Dame de Sénanque

Slobodno se može reći da je ovaj manastir jedan od najfotogeničnijih. Izgrađen još polovinom 12. veka, okružen je poljima lavande, koja mu daju još zanimljviji izgled. Zato i jeste posebno atraktivno posetiti ga u toku leta, kada je i lavanda u punom cvatu.

Manastir Notr Dam de Senanque, Francuska Foto: Pixabay/Ogutier

3. Selo Oppède le Vieux

Autentične kamene kuće u selu izgrađenom na stenama nikoga ne mogu da ostave ravnodušnim. Posebnu dozu šarma ovoj selu u južnom delu Francuske daju ruševine nekadašnjih građevina.

Selo, Francuska Foto: Pixabay/Hans

4. Letovalište Porquerolles

Za ljubitelje uživanja na gotovo pustim plažama i u plavetnilu mora, ovo je idealna opcija. Od aktivnosti su najzastupljenije upoznavanje okoline kroz šetnju ili vožnja biciklom sa pogledom na fenomenalne predele, po kojima je ovaj deo zemlje poznat.

Letovalište Porquerolles, Francuska Foto: Pixabay/hugo_petitjean

5. Letovalište Saint Jean Cap Ferrat

Ako se ovo mesto okarakteriše kao “ekskluzivna komuna”, neće biti greške. U pitanju je lokacija poznata po velelepnim vilama, koje su zahvaljujući bujnom zelenilu zaklonjene od pogleda znatiželjnika.

Ovde neretko borave pripadnici svetskog džet-seta, koji žude za privatnošću. Izuzev netaknutih plaža, postoji i mnoštvo staza za pešačenje koje vode kroz fenomenalne predele obrasle zelenilom.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zalazak sunca na najvišem vrhu Alpa: Pogled od milion dolara

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja