• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve je spremno za najveći spektakl na vodi: Regata u Ljuboviji okupiće više od 30.000 ljudi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drinska regata u Ljuboviji čuva dugačku tradiciju splavaranja

  • 0
Drinska regata Ljubovija Foto: Mile Stančić/RINA

Jedna od njavećih i najstarijih regata u Evropi zakazana je u opštini Ljubovija za 8. jul. Rafteri se već tradiocionalno spuštaju od Rogačice do Ljubovije, rutom dugačkom 40 kilometara, što je oko osam sati spusta i plovidbe, nezaboravnog druženja u prelepom ambijentu i prijatnoj atmosferi uz zvuke trube.

- Drinska regata je turistički brend i zaštitni znak naše opštine i jedna je od najvećih dogadjaja u Srbiji. Ove godine u okviru manifestacije dana Drinske regate posetioci će imati priliku da uživaju u različitim dogadjajima, od sporstkih takmičenja koja kreću od 26. juna, tematskim književnim večerima, predstavam i koncertima velikih muzičkih zvezda domaće scene. Gostovaće Dženan Lončarević, Indira, Tea Tairović i Jelena Rozga - rekla je za RINU Jelena Tešić direktorka TO Ljubovija.

Drinska regata u Ljuboviji čuva dugačku tradiciju splavaranja, tako će i ove godine to biti podsetnik na prethodna vremena, pa su osim gumenih u reci neizostavni i drveni splavovi.

Drinska regata Ljubovija Foto: Mile Stančić/RINA

- U ovom trenutku svi smeštajni kapaciteti su popunjeni jer je interesovanje kao svake godine jako veliko, svi oni koji dođu jedne godine unapred rezervišu i za sledeću tako da je većinom sve prebukirnao. Od kategorizacije smeštaja, vrste i strukture, cene najma se kreću od najminimajlih 200 dinara, pa sve do 20.000 gde se izdaju čitave kuće i domaćinstva - dodala je Tešićeva.

Dodaje da su se potrudili da se, kao i obično, Drinska regata ne svodi na jedan dan i na spust rekom Drinom, već da ima pored toga i bogat drugi sadržaj. Tih dana kroz Ljuboviju prođe oko 30.000 ljudi, a samo rekom tokom spusta bude hiljadu plovila, što je 10.000 učesnika samo na vodi.

(Ona.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sprema se najveća fešta na vodi u Srbiji: Čamci i rafteri stižu na reku, na spust sve što nije bušno

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja