• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ljubitelji čuvenog čarobnjaka sada mogu da urone u njegov svet: Tokio nudi pravu atrakciju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ljubitelji Harija Potera imaće priliku da uživaju u novom tematskom parku u Tokiju posvećenom ovom čarobnjaku i da urone u njegov svet, koristeći različite rekvizite, poput ogrtača, čarobnih štapića i mnogo čega još

  • 0
Harry Potter, Hari Poter park Tokio Foto: Yuichi YAMAZAKI / AFP / Profimedia

U blizini japanske prestonice otvorena je najnovija atrakcija, u kojoj će uživati ljubitelji čuvenog čarobnjaka.

Ljubitelji Harija Potera imaće priliku da uživaju u novom tematskom parku u Tokiju, posvećenom ovom čarobnjaku i da urone u njegov svet, koristeći različite rekvizite, poput ogrtača, čarobnih štapića i mnogo čega još.

Novi tematski park posvećen Hariju Poteru deo je zabavnog parka Toshiamen. Iako izuzetno popularan, nakon 94 godine rada, ipak je 2020. godine zatvoren. A onda je „Studio Warner Bros Studio Tour Tokio“ počeo sa rekonstrukcijom mnogih lokacija u ovom parku, što je rezultiralo otvaranjem tematskog parka posvećenog Hariju Poteru, navodi „Timesofindia“.

Harry Potter, Hari Poter park Tokio Foto: Zhong Ya / Xinhua News / Profimedia

Budući da se nalazi u blizini Tokija, može se reći da je na gotovo idealnoj loaciji. Posebno kada se beleži porast turističkih poseta japanskoj prestonici nakon pandemije.

Harry Potter, Hari Poter park Tokio Foto: Zhong Ya / Xinhua News / Profimedia

Nalik obilasku studija kompanije „Warner Bros“ i ovaj tematski park će posetiocima ponuditi mnoge rekvizite, koje koriste Hari Poter i drugi likovi u knjigama, odnosno filmu. Osim kostima i rekvizita, u ovom tematskom parku će posetioci imati priliku i izbliza da vide mnoge specijalne efekte koji su korišćeni tokom snimanja filma o čarobnjaku.

Harry Potter, Hari Poter park Tokio Foto: Kenya Sumiyoshi / Jiji Press Photo / Profimedia

U okviru parka se nalaze i tematske celine, poput onih u knjigama o Hari Poteru. A posebno je atraktivna Velika dvorana, budući da se u njoj psoetiocima nudi mogućnost da uživaju kako u tradicionalnim jelima britanske kuhinje tako isto i u poslasticama, u kojima je uživao i Hari Poter.

Prema najavi zvaničnika, na ulazu će se naći prostoru kome će se biti modeli likova iz dela, odnosno filma, a posetioci će moći i da gledaju filmove o Hariju Poteru tokom posete.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: U ovom hotelu bi se i Hari Poter krio od dementora: Toliko je star, oronuo i prelep

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja