• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Za ljubitelje nešto drugačijeg odmora Island je prava velnes destinacija

Vreme čitanja: oko 3 min.

Udisanje oštrog, nezagađenog vazduha Islanda može imati dubok uticaj na opšte blagostanje, jer revitalizuje telo i podmlađuje um

  • 0
Island Foto: Shutterstock

Razmišljate o organizovanju velnes odmora? Nečemu drugačijem od klasičnog letovanja koje podrazumeva odlazak na more?

Zemlja vatre i leda svakako bi trebalo da bude na vašem radaru! Island pleni zadivljujućim pejzažima, bogatom kulturnom baštinom i posvećenošću održivom turizmu. Osim lepote koja oduzima dah, Island nudi jedinstveno i podmlađujuće iskustvo za one koji traže dobro zaokružen velnes odmor. Zaista ima sve što vam je potrebno da se potpuno opustite, podmladite, ponovo povežete i istražite druga okruženja i kulture.

Prirodni topli izvori i geotermalne banje

Island je sinonim za obilje prirodnih toplih izvora i geotermalnih banja. Dakle, zaista nije iznenađenje što ovaj aspekt pomaže da se zemlja učini savršenim izborom za velnes odmor.

Zahvaljujući svojoj vulkanskoj aktivnosti, Island je blagoslovlen širokim spektrom geotermalnih područja koja nude terapeutske tople izvore i spokojna spa iskustva. Među njima, Plava laguna se ističe kao najpoznatija, a čuvena je po mineralnim vodama.

Uranjanje u tople, mlečnoplave vode Plave lagune je iskustvo koje je zaista nezaboravno. Mirna oaza stvorena mineralnim svojstvima vode ne samo da pruža luksuzno bekstvo, već i obezbeđuje opšte blagostanje uma i tela.

Netaknuta prirodna sredina - čist vazduh i čista voda

Kad se putnici vrate kući sa odmora na Islandu, često se dive izuzetnoj čistoći i osvežavajućoj atmosferi koju su iskusili. Ovo se može pripisati maloj populaciji Islanda i ogromnim delovima netaknutih predela, koji doprinose nekim od najčistijih vazduha i najčistije vode na našoj planeti.

Udisanje oštrog, nezagađenog vazduha Islanda može imati dubok uticaj na vaše opšte blagostanje, revitalizirajući vaše telo i podmlađujući vaš um. Pored toga, prilika da pijete čistu, ledenu vodu direktno iz česme je osvežavajuće i okrepljujuće iskustvo. Na Islandu imate jedinstvenu priliku da se zaista ponovo povežete sa prirodom i iskoristite prednosti njenih urođenih isceliteljskih moći.

Solhajmajokul glečer

Neke specifične lokacije će zaista učiniti vaše velnes putovanje na Islandu nezaboravnim. Jedno od takvih mesta je glečer Solhajmajokul, destinacija koju apsolutno morate posetiti. Ovaj veličanstveni glečer je deo veće ledene kape Mirdalsjokul i nudi jedinstvenu priliku da se povežete sa moćnom snagom prirode.

Krenuvši na vođenu šetnju glečerom, koračaćete po površini leda, doživljavajući senzaciju. Ovo impresivno iskustvo vam omogućava da uspostavite novu vezu sa okruženjem i steknete dublje uvažavanje njegovih čuda. Dok istražujete ledene formacije glečera koje oduzimaju dah, bićete ispunjeni osećajem strahopoštovanja i spokoja. Spokoj i veličina glečera sigurno će vas ostaviti da se osećate poniženo i podmlađeno, služeći kao snažan podsetnik na lepotu i otpornost koje se nalaze u svetu prirode.

Spa tretmani

Spa centar Fontana, koji se nalazi u Laugarvatnu, nudi raznovrsna velnes iskustva, uključujući geotermalna parna kupatila, tradicionalne islandske saune i osvežavajuće kupanje u obližnjem jezeru. Kombinacija prirodnih elemenata i drevnih tradicija stvara istinski podmlađujuće i transformišuće iskustvo. Dozvolite terapeutskoj moći vode i toplote da iz vas "isteraju" stres i revitalizuju vaše telo i um.

Posvećenost održivom turizmu

Jedan od najubedljivijih razloga da odaberete Island za velnes odmor je njegova posvećenost održivom turizmu. Island je prepoznao važnost očuvanja svog prirodnog okruženja i primenio je mere za smanjenje uticaja turizma na svoje krhke ekosisteme.

Od geotermalne energije do odgovornog upravljanja otpadom, Island predstavlja primer za održive prakse koje mogu inspirisati posetioce da usvoje ekološki svesniji način života, piše "iamfit4travel.com".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nesvakidašnje odmorište kod Pirota mamac za turiste

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja