• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Top 5 plaža Lefkade: Da li ste posetili neku od njih?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slobodno se može reći da je u pitanju rajsko ostrvo koje krase ne samo fenomenalne plaže, nego i obilje prirodnih lepota

  • 1
Grčka, Lefkada, more, plaža Foto: A. Nalbantjan

Poznate po nestvarno lepim nijansama plave Jonskog mora, plaže na grčkom ostrvu Lefkada specifične su po još nečem. Nisu baš tako lako dostupne, što im daje posebnu draž.

Slobodno se može reći da je u pitanju rajsko ostrvo, koje krase ne samo fenomenalne plaže, nego i obilje prirodnih lepota.

Ipak, zbog pozicije koju zauzima, Lefkada turistima nudi plaže koje su neretko pogođene velikim talasima, pa treba biti posebno obazriv.

1. Porto Kaciki

Budući da su do ove plaže ranije mogle da stignu samo koze, odatle potiče i njen naziv, jer termin "kaciki" u grčkom jeziku označava upravo tu životinju.

Lefkada, Grčka, Porto Kaciki plaža Foto: Pixabay/Svetlana

Još jedna plaža Lefkade poznata po fascinantnom pejzažu, ali i po izuzetnim nijansama plave boje Jonskog mora privlači pažnju mnogih turista koji letuju na ovom ostrvu. Zato i nije čudno što na njoj sve vrvi od posetilaca tokom sezone.

Ono što posebno fascinira jeste put do plaže. Dostupna je i pešice i sa morske strane, a iznad ove plaže nalazi se i nekoliko ugostiteljskih objekata, ističe „Lefkadabeaches“.

2. Plaža Egremni

Jedna od najdužih plaža na ovom grčkom ostrvu, Egremni takođe spada u red najčešće fotografisanih plaža Lefkade.

egremni, lefkada, grčka, plaža Foto: Pixabay.com

Duga više od 2.500 metara, okružena je fascinantnim liticama i prepoznatljivim nijansama plave Jonskog mora.

3. Plaža Katisma

Organizovana plaža u zapadnom delu ostrva, Katisma spada u red najposećenijih u tom delu Lefkade. Na njoj su posetiocima dostupne ležaljke i suncobrani, kao i ugostiteljski objekti.

katisma lefkada foto: pixabay.com

Osim automobilom, do plaže Katisma se može stići i javnim gradskim prevozom.

4. Plaža Milos

Gotovo netaknuta priroda i ne tako laka dostupnost osnovna su obeležja ove podjednako fenomenalne plaže na Lefkadi. Smeštena južno od sela Agios Nikitas, plaža Milos dostupna je sa morske strane, a do nje vodi i pešačka staza duga oko dva kilometra.

Milos plaža, lefkada protest Foto: Facebook/ Ivan Lukic/Live From Greece

Upravo zbog takve pozicionrianosti idealna je za ljubitelje prirode. Ipak, treba imati na umu da je staza koja do nje vodi prilično zahtevna, pa je neophodno dobro se prirpemiti. Ali pogled koji se sa mnogih tačaka na stazi pruža i sama plaža, definitivno su vredni truda.

5. Plaža Agiofili

Do plaže u blizini mesta Vasiliki vodi pešačka staza. Nakon oko 20 minuta pešačenja stiže se do ovog netaknutog prirodnog raja. Druga opcija jeste prilaz sa morske strane. Jednostavno, ukrcajte se u neki od brodića koji voze turiste iz Vasilikija do ove plaže.

Budući da je u pitanju neorganizovana plaža, to je potrebno da ponesete sve one sitnice koje će vam biti neophodne tokom boravka.

Koju od ovih plaža ste posetili? Pišite nam u komentarima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ako volite tirkizno more, peščane plaže, mir... Onda je ovo mesto u Grčkoj idealno za vas

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Srbin iz grcke

    5. jul 2023. | 19:13

    Sve sam posetio

    Podelite komentar