• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ostrvo Bali donosi vrlo rigoroznu odluku: Turisti neće biti srećni zbog toga

Vreme čitanja: oko 1 min.

Guverner Balija istakao je da će lokalnom stanovništvu, ipak biti dozvoljen pristup planinama i vulkanima, ali isključivo po specifičnim zahtevima

  • 1
foto Pixabay foto Pixabay

Mada je ranije ove godine guvener Balija najavio da će biti uvedene zabrane aktivnosti na planinama i vulkanima ostrva, niko zapravo nije mogao ni da pretpostavi kako će se to odraziti na turiste.

Kako je Vaian Koster, guverner Balija nedavno istakao, zabrana će odmah stupiti na snagu. Zabrana svih turističih aktivnosti na planinama i vulkanima ostrva će ostati na snazi zauvek, navedeno je u saopštenju, prenosi „Timesofindia“. Takođe je napomenuto da će biti doneti i odgovarajući propisi, kojima će ta zabrana biti i zvanično regulisana.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da se zabrana neće odnositi samo na turiste, već i na stanovnike ostrva.

Bali Plaža na ostrvu Bali / Foto: Pixabay

Guverner Balija istakao je da će lokalnom stanovništvu, ipak biti dozvoljen pristup planinama i vulkanima, ali isključivo po specifičnim zahtevima.

Razlog za ovu, po turiste ni malo dobru odluku, vrlo je opravdan. Odluka je doneta nakon brojnih incidenata koji su zabeleženi na 22 planine Balija. Tom prilikom su mnogi strani turisti svojim ponašanjem narušili svetost planina, ali i prirodu koja ih krasi.

Bali Bali / Foto: Pixabay

Samo neki od incidenata koji su doveli do donošenja ovako rigorozne odluke su prikazivanje golotinje javno, te nedolično ponašanje turista, a odmah zatim i nesreće do kojih je došlo nepažnjom turista, od kojih su neke završene i smrtnim ishodima.

Od ove rigorozne odluke će biti izuzeto lokalno stanovništvo, koje ima potrebu da poseti neku od planina zbog različitih verskih obreda, a koji nemaju nikakve veze sa turističkim aktivnostima. Takođe, od odluke će biti izuzete i službe za upravljanje katastrofama.

Kako će se sve ovo odraziti na turističke posete ostrvu, ostaje da vidimo, budući da mnogi strani turisti Bali posećuju upravo zbog planina i vulkana, u želji da upoznaju njihove lepote.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zamislite da vam ovako započne jutro: Dočarao hedonizam na terasi usred zelene prašume

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Ateista

    9. jul 2023. | 21:23

    Ne brine o ljudima da zarade za život od turizma nego o veri i moralu turista.

    Podelite komentar