• 3

Vreme čitanja: oko 2 min.

U gradu na reci Belici nalaze se neke od najpoznatijih atrakcija Srbije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvo što svakom posetiocu grada na reci Belici upada u oči, sasvim sigurno je uređenost. A odmah zatim i neke od atrakcija, koje su jedinstvene u našoj zemlji

  • 3
Jagodina Foto: Ivan Strahinić

Leti aktuelna zbog jednog od najbolje uređenih akva-parkova u Srbiji, Jagodina je za posetu interesantna i u drugim periodima godine.

Prvo što svakom posetiocu grada na reci Belici upada u oči, sasvim sigurno je uređenost. A odmah zatim i neke od atrakcija, koje su jedinstvene u našoj zemlji.

Prvi akva-park u Srbiji

Otvoren 2007. godine, akva-park u Jagodini bio je prvi takve vrste u našoj zemlji, navedeno je na zvaničnom sajtu Grada Jagodine.

JAGODINA TURIZAM PRIPREME AKVA PARK Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Smešten u neposrednoj blizini samog centra grada, zauzima površinu od 3,5 hektara i posetiocima nudi mogućnost uživanja u čak sedam bazena, ali i u mnogim drugim dodatnim sadržajima.

Ono što ovaj akva-park izdvaja u odnosu na druge u Srbiji, osim kvaliteta usluge i sadržaja, sasvim sigurno su i cene ulaznica. A one iznose 700 dinara za odrasle, odnosno 500 dinara za decu do 12 godina starosti za celodnevno uživanje, navedeno je na zvaničnom sajtu akva-parka. Iznajmljivanje ležaljke sa suncobranom iznosi 100 dinara, koliko košta i parking ispred samog akva-aprka. Ukoliko želite da posetite ovaj akva-aprk samo popodne, u periodu od 16 časova, pa do zatvaranja u 18 sati, cena ulaznice je 400 dinara za odrasle, te 200 dinara za mališane do 12 godina starosti.

Uživanje za mališane posebno

U neposrednoj blizini akva-parka nalazi se i zoološki vrt. Iako ne zauzima tako veliku površinu, ovaj zoološki vrt, osnovan 2006. godine, posebno je atraktivan za mališane. Prostire se na površini od 2,5 hektara, a briga o njegovom uređenju uočljiva je na svakom koraku.

Cena ulaznice za sve posetioce starije od 12 godina, izuzev penzionera, iznosi 450 dinara, navedeno je na zvaničnom sajtu Zoološkog vrta u Jagodini. Deca uzrasta od tri do 12 godina ulaznicu plaćaju 250 dinara.

Jedinstveni muzej u Jagodini

Ako izuzmemo posetu Zavičajnom muzeju Jagodine, koji svakako ne bi trebalo propustiti, jer sadrži bogatu kolekciju o istoriji grada, Muzej voštanih figura definitivno predstavlja još jednu od znamenitosti grada.

Jagodina Foto: Ivan Strahinić

U okviru kompleksa „Potok-Đurđevo brdo“, poznatog i po čuvenom veštačkom vodopadu, smešten je i ovaj jedinstveni muzej u našoj zemlji.

Muzej voštanih figura u Jagodini funckioniše od 2008. godine i posetiocima nudi priliku da izbliza vide kako su izgledale mnoge znamenite ličnosti naše istorije, ali i svetske.

Deca do sedam godina starosti koja posećuju ovaj muzej ne plaćaju ulaznicu, ističe „Jagodina.org.rs“, dok je cena ulaznica za mališane do 12 godina 150, a za odrasle 200 dinara. Muzej je otvoren svakog dana u periodu od osam časova ujutru do osam časova uveče.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: U Babušnici se održala 10. "Vurdijada": Saznajte šta je čuvena vurda

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Milasin

    13. jul 2023. | 08:39

    Kako ste napisali kroz Jagodinu protice reka Belica koja NIJE uredjena nikad bila. Korito te reke niko ne odrzava!

    Podelite komentar

  • Sladjana

    13. jul 2023. | 04:17

    Jagodina nije nikakav grad ni za život ni turizam. U akva parku se konstantno dešavaju nesreće - prelomi zbog spuštanja toboganima. Zoo park je žali Bože. Leti se zbog neadekvatnog održavanja užasno oseća, životinje ne hrane dovoljno, zapuštene su ... Jagodinci na "prvu loptu" deluju kao ok ljudi, a ustvari je većina podmukla i gledaju kako da napakoste... Sve napisano mogu i uz ličnu kartu i zvaničnu izjavu da ponovim. Sve što je na TV-u je samo bajka za TV ekrane i laž za narod u Srbiji.

    Podelite komentar