• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neobične ideje za putovanja: Da li ste ovo ikada poželeli?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored onih turista koji se mogu svrstati u "klasične", postoje i turisti koji imaju želju za krajnje neobičnim turama

  • 0
Maldivi Foto: Telegraf.rs

Nedavna nesreća u podmornici „Titan“ doprinela je pokretanju priče o neverovatnim avanturama u svetu putovanja.

Pored onih turista koji se mogu svrstati u "klasične" i koji jednostavno teže poseti neke destinacije, sa ciljem boljeg upoznavanja, postoje i turisti koji imaju želju za krajnje neobičnim turama.

Ostrva

Ko god želi da uživa u 360 stepeni obale, može se odlučiti za odmor na ostrvima. Primera radi, Maldive čini više od hiljadu ostrva. Ovaj arhipelag zauzima površinu od oko 90 hiljada kvadratnih kilometara. Posmatrano u procentima, to znači da je zemlja načinjena od 99 odsto vode i svega jedan procenat kopna, navodi CNN.

Odmor na Maldivima posebno je zanimljiv zbog činjenice da se posetiocima nudi mogućnost da uživaju na više ostrva tokom odmora.

Druga opcija za takvu vrstu odmora je Florida Kiz, u Sjedinjenim Američkim Državama. Grad Maraton nalazi se u Midl Kizu i specifičan je po tome što se prostire ne na jednom, već na deset manjih ostrva.

Pre dve godine je na UNESCO-vu Listu svetske baštine uvršten i Amami Oshima u Japanu, koji se prostire na osam ostrva i polako postaje još jedna atrakcija za mnoge ljubitelje odmora na ostrvima.

Mišelinova zvezdica, restoran, hrana Foto:Pixabay

Restorani

Sve je više i onih turista koji se odlučuju za posetu nekoj destianciji zbog neobične gastronomske ponude. U tome prednjači grad Lima. Čak 50 restorana koji su okarakterisani kao najbolji na svetu nalazi se u glavnom gradu Perua.

Lima, Peru Foto: Pixabay/youleks

Za ljubitelje intime, jedna od opcija je i „najmanji restoran fine kuhinje na svetu“. Restoran se nalazi severno od glavnog grada Italije, a u njegovoj udobnosti i ukusnim jelima ćete uživati samo vi i osoba koju ste odabrali za svog saputnika.

Od posebne vrste belog tartufa, koji je izuzetno redak i uz dodatak jestivog zlata i drugih sastojaka, pravi se i najskuplji sladoled na svetu. Njega možete isprobati u Japanu, a cena za jednu porciju iznosi 6.400 dolara.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zamislite da vam ovako započne jutro: Dočarao hedonizam na terasi usred zelene prašume

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja