• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mada mnoge fasciniraju turiste, ovo su neke od najlepših plaža Turske

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bile uređene ili ne, jednostavno privlače pažnju

  • 0
Oludeniz, Turska Foto: Pixabay/nenadkostic1975

Mahom duge i prostrane, mnoge plaže u Turskoj nadaleko su poznate, što zbog dobre uređenosti, što zbog pozicioniranosti, ali i prirodnog okruženja, te kristalno čistog mora.

Među njima, naravno, kao i u svakoj zemlji, ima onih koje se posebno izdvajaju. Bile uređene ili ne, jednostavno privlače pažnju.

Na listi najboljih plaža u Turskoj, prema „Europabestdestinations“, nalaze se sledeće.

Plaža Oludeniz

Neretko karakterisana kao najlepša plaža Turske, Oludeniz je plaža koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Udaljena oko tri sata vožnje od Antalije, savršeno je mesto i za odmor i za uživanje.

Plaža Kleopatra, Alanja

Prekrivena zlatnim peskom, čista i organizovana, plaža Kleopatra poznata je kao jedna od plaža na kojoj je uživala i čuvena egipatska kraljica, te otuda potiče i njen naziv. Na njoj postoje i delovi, na kojima posetioci mogu koristiti svoje suncobrane i peškire.

Alanja, Turska Alanja / Foto: Pixabay

Plaža Gocek, Gocek

Tek oko 40 minuta vožnje deli ovu i isto tako čuvenu plažu Oludeniz. Osim uživanja u lepoti ove plaže, posetiocima se nudi i mogućnost uživanja u pogledu na neka od najlepših plovila u Turskoj, budući da se na plaži Gocek nalazi i šest marina.

Plaža Kelebekler Vadisi, Dolina leptira

Smeštena u Dolini leptira, na oko 15 minuta vožnje od plaže Oludeniz, ova plaža nije baš tako lako dostupna. Ali kada jednom do nje stignete, shvatićete zbog čega se smatra jednom od najlepših u Turskoj. Okružena je fantastičnom prirodom, a dostupna je i sa morske strane.

Marmaris, Turska Foto: Pixabay/ivabalk

Plaža Ičmeler, Marmaris

Peščana plaža Marmarisa, u regiji Mugla, inače poznatoj po fascinantnim plažama, Ičmeler je poluorganizovana. A to znači da osim dela na kome je moguće iznajmiti ležaljke i suncobrane, postoji i deo na kome posetioci mogu koristiti i svoje plažne rekvizite.

Plaža Kaputaš, Kaš

Lako dostupna i dobro organizovana, plaža Kaputaš nalazi se u blizini Kaša, dok je istovremeno od plaže Oludeniz deli oko sat vremena vožnje. Poznata je po pristupačnoj ceni najma ležaljki, ali i po tome što se neretko pominje kao jedna od najlepših u celoj zemlji.

Fetije, Turska, letovanje Foto: Pixabay/sulox32

Plaža Kabak, Fetije

Omiljena među lokalnim stanovništvom, plaća Kabak nije baš tako lako dostupna. Uglavnom je posećuju oni fizčki malo spremniji, koji su ljubitelji prirode i pešačenja.

Plaža Cirali, Antalija

Omanje selo smešteno u nestavrno lepoj prirodi domaćin je i ovoj plaži, koju mahom posećuju ljubitelji mira i odmora u pravom smislu te reči.

kaputas beach Antalya Antalija Turska Foto: Pixabay

Plaža Olimpos, Antalija

Smeštena na oko 200 metara udaljenosti od prethodno pomenute plaže Cirali, Olimpos je deo zaštićenog rezervata prirode. Poznata je po kristalno čistom moru i prirodnom okruženju, koje joj daje poseban šmek.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Brčkaš noge, piješ i jedeš, dok ribe plivaju pored tebe: Restoran u reci, ali bukvalno

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja