• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Upoznajte Nemačku iz drugog ulga: 10 atrakcija koje se ne propuštaju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako je najpre poznata po tradicionalnim božićnim pijacama i čuvenom Oktoberfestu, Nemačka ima mnogo da ponudi turistima, koji nisu željni samo obilaska poznatih mesta

  • 1
Nemačka zamak dvorac Nojšvanštajn Foto: Tanjug/AP

Zemlja bogata znamenitostima, Nemačka krije i šarmantna sela, zanimljive gradove, dobro očuvane zamkove i još mnogo toga.

Iako je najpre poznata po tradicionalnim božićnim pijacama i čuvenom Oktoberfestu, Nemačka ima mnogo da ponudi turistima, koji nisu željni samo obilaska poznatih mesta.

Lista lokacija koje ne treba propustiti prilikom posete Nemačkoj, prema sajtu „Travelandleisure“ uključuje i neke manje znane lokacije, koje će vas oduševiti.

1. Istočna galerija

Najveći deo nekadašnjeg Berlinskog zida, koji je grad delio na dva dela i bio svojevrstan simbol mučne prošlosti Berlina, danas je zahvaljujući umetnicima, pretvoren u zanimljivu lokaciju glavnog grada Nemačke. Interesentni murali i grafiti danas krase ovaj deo Berlina.

East Side galerija, Berlin Foto: Pixabay/PeterDargatz

2. Rotenburg povrh Taubera

Neretko se karakteriše kao možda i najlepši manji grad na svetu. Smešten u Bavarskoj, u regionu Frankonije, ovaj gradić pažnju privlači kaldrmisanim ulicama, drvenim kućama i dobro očuvanim srednjevekovnim zdanjima, pa mnogi pomisle da su zalutali u bajku.

3. Baden-Baden

U jugozapadnom delu Nemačke, u blizini planine Švarcvald tokom 19. veka se nalazilo jedno od najpoznatijih banjskih lečilišta Evrope. I danas je Baden-Baden pooznat po brojnim termalnim izvorima i hotelima visoke kategorizacije, u sklopu kojih se nalaze i odlično opremljeni spa i wellness centri.

4. Muzejsko ostrvo

Čak pet muzej se nalaze na ostrvu, smeštenom u toku reke Špree. Izuzev Starog i Novog muzeja, tu su i Muzej Bode, Stara nacionalna galerija i Muzej Pergamona.

Muzejsko ostrvo, Nemačka Foto: Pixabay/A_M_D_photos

5. Hofbrauhaus

Idealan način da se opustite, ali i upoznate pivarsku tradiciju zemlje, sigurno je i poseta jednoj od najpoznatijih minhenskih pivnica.

6. Dvorac Nojšvanštajn

U Bavarskim Alpima nalazi se jedan od najpoznatijih dvoraca u Nemačkoj, koji godišnje poseti oko 1,4 miliona turista iz celog sveta. I baš zbog tolikog broja posetilaca, bolja opcija je ranije izvršiti rezervaciju, kako biste mogli nesmetano da uživate u fantastičnom pogledu koji se iz dvorca pruža.

7. Palata Linderhof

U blizini prethodno pomenutog dvorca nalazi se palata Linderhof, koja je bila jedna od omiljenih rezidencija Ludviga Drugog.

Palata Linderhof, Nemačka Foto: Pixabay/ChiemSeherin

8. Lindau

Ukoliko želite da bacite pogled na Švajcarsku dok ste u Nemačkoj, to možete učiniti posetom gradu Lindau, koji se nalazi u Bavarskoj, na samom obodu Bodenskog jezera.

Lindau, Nemačka Foto: Pixabay/reginasphotos

9. Rezervat biosfere Šprevald

Na potezu između glavnog grada Nemačke i Drezdena nalazi se lokacija, koja je sa razlogom uvrštena na UNESCO listu. Poseta rezervatu biosfere Šprevald je idealna prilika za uživanje u gotovo netaknutoj prirodi, a vožnja kajakom duž kanala reke Špree posetiocima pruža naročit užitak.

Bajersbron, Nemačka Foto: Pixabay/hpgruesen

10. Bajersbron

Možda će zvučati čudno, ali selo Bajersbron, koje se nalazi u južnom delu zemlje, poznato je po čak sedam restorana koji su ovenčani Mišelinovom zvezdicom. Bajersbron se smatra pravom pravcatom kulinarskom prestonicom regije i obližnjeg Švarcvalda.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ukoliko želite da pronađete vrata raja na zemlji, morate posetiti ovu destinaciju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Febo

    29. jul 2023. | 18:46

    Za mene je Trir(Trier) jedan od najlepsih gradova u Nemackoj, inace je poznat kao I granica izmedju zapadnog Rimskog carstva I varvara

    Podelite komentar