• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U blizini centra prestonice Ujedinjenih Arapskih Emirata nalazi se "Ostrvo sreće"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Udaljeno oko 20 minuta vožnje od samog centra Abu Dabija, ostrvo Saadiyat poznato je i po obilju životinjskog sveta

  • 0
Ostrvo Saadiyat, Ujedinjeni Arapski Emirati Foto: Shutterstock /Myroslava Bozhko

Severno od centra Abu Dabija, na površini od oko 25 kvadratnih kilometara nalazi se “Ostrvo sreće”, kako se Saadiyat neretko naziva.

Ostrvo predstavlja gotovo idealan spoj prirode, mira, kulture i odlične gastronomske ponude. Sve to protkano brojnim adrenalinskim i zabavnim aktivnostima.

Udaljeno oko 20 minuta vožnje od samog centra Abu Dabija, ostrvo Saadiyat poznato je i po obilju životinjskog sveta, među kojima se posebno izdvajaju pitomi delfini, znani kao grbavi, ali i jastreb kornjače, koje baš na plaži ostrva polažu svoja jaja, navodi CNN.

Ostrvo Saadiyat, Ujedinjeni Arapski Emirati Foto: Shutterstock /Kirill Neiezhmakov

Posebno je atraktivno i prisustvo gazela i paunova. Ljubitelji golfa, koji posećuju ovo ostrvo, zbog mnoštva odličnih terena, neretko moraju da obrate pažnju na udarce koji mogu da budu ometeni prisustvom arapskih gazela na terenima.

Jedna od najboljih bliskoistočnih plaža

U projektu očuvanja kornjača koje obitavaju na ovom ostrvu učestvuje i „Saadiyat Beach Club“, u sklopu koga se nalazi i plaža, koja je nosilac Plave zastave. Upravo ta plaža važi za jednu od najlepših na čitavom Bliskom istoku.

Ostrvo Saadiyat, Ujedinjeni Arapski Emirati Foto: Shutterstock /Eusaphzae

Izuzev otvorenih bazena i fantastičnih ležaljki, poznata je i po nastupima čuvenih muzičara. Posetiocima se nudi i uživanje u gastronomskoj ponudi obližnjih restorana, kao i teretana, sauna, spa centar i druge pogodnosti.

A tu je čak i Luvr

Doduše ne francuski, već Luvr Abu Dabi, koji je otvoren 2017. godine. U okviru stalne muzejske postavke mogu se videti brojni artefakti, koji prikazuju napredak civilizacije do današnjih dana. Godišnje se stalna postavka dopunjuje brojnim interesantnim predmetima, pozajmljenih iz poznatih svetskih muzeja, pa i francuskog Luvra.

Posetiocima se nudi mogućnost da izbliza uživaju u nestvarnoj arhitekturi muzeja, budući da se organizuju i ture obilaska kajakom.

Izuzev ove kulturne institucije, na ostrvu Saadiyat nalazi se i ispostava čuvenog bostonskog „Berkli“ koledž, kao i studentski kampus, u kome se organizuju vrlo zanimljive izložbe, performansi i drugi događaji koji su otvoreni za posete turista.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zaronite 20.000 milja pod morem u magični luksuz hotela: Podvodni tuneli sa pingvinima uz kaficu!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja