• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ni Maldivi ni Sejšeli: Ovo je najskuplje letovalište za koje je malo ko čuo, a krasi ga bajkovita priroda

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posetili su ga i Žan Klod Van Dam i Pol Makartni

  • 1
more, plaža, gustavija, letovanje Foto: Shutterstock/Photostravellers

Kada pomislimo na poznata i skupa letovališta, na pameti su nam obično Maldivi, Sejšeli, Bora Bora i slično.

Ova mesta su zvučna i retko da neko nije čuo za njih, ili bacio pogled na slike sa prelepih plaža. Međutim, verovali ili ne, to nisu i najskuplja letovališta na planeti.

Po skupoći, zapravo, prednjači Gustavija - mesto u Karipskom moru. Prema pisanju Insidera,  turistički brend koji promoviše turizam "Florida Panhandle", označio je Gustaviju kao najskuplja turistička destinacija na svetu.

Ova organizacija analizirala je podatke više od 100 popularnih destinacija za odmor, i uzela u razmatranje razne faktore poput cene smeštaja, letova, obroka i prevoza, kao i najpopularnije atrakcije na svakom mestu i ovo malo poznato mesto našlo na vrhu te liste.

Netaknute peščane plaže, kućice za odmor i uticaj francuske kulture je ono što privlače putnike u Gustaviju, grad na karipskom ostrvu Sen Bartelemi.

Prema studiji putovanja, jednodevni trošak po putniku u proseku iznosi 1.600 evra, i to bez uzimanja u obzir cene avionske karte.

Šta čini ovu destinaciju tako jedinstvenom?

Ovaj priobalni gradić pre svega je skup zato što svaka roba koja se nađe na njemu, mora da se uveze. Međutim, gradić je uveliko stekao reputaciju da je idealna destinacija za bogatu klijentelu.

Najbliži aerodrom Gustaviji je mali aerodrom Gustaf III, gde povratni let iz Los Anđelesa košta u proseku 2.500 evra, a posetioci mogu do bnjega da stignu i čamcem, i pristanu u luku Gustavija, gde su usidrene višemilionske jahte. Prosečan boravak košta oko 1.500 evra.

Međutim, pored glamuroznih hotela i kuća za odmor, posetioci dolaze u Gustaviju i zbog njenih tropskih pejzaža. Poznate ličnosti koje su letovale u ovom mestu su i Žan Klod Van Dam, Pol Makartni i Simon Kauel.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Najlepša plaža u Sremskoj Mitrovici, jedna od najuređenijih u Srbiji

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Zoran

    6. avgust 2023. | 17:25

    Ne treba generalizovani cenu smeštaja.Na Sejšelima na primer ima smeštaja od 150dolara za noć(glavno ostrvo Mahe), pa do 30000 dolara za noć(Frigate Private Island, Ostrvo Deroš,Ostrvo Deniz itd. ).

    Podelite komentar