• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od Kotora do Lovćena žičarom za 11 minuta: Nova turistička atrakcija Crne Gore

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cena ulaznice u jednom smeru biće 13 evra, a povratna karta za odrasle koštaće 23 evra

  • 2
Žičara Kotor Foto: RINA

Sitno se odbrojava do istorijskog puštanja u rad žičare koja povezuje Lovćen i Kotor i otkriva nestvarnu lepotu Bokokotorskog zaliva, ali i omogućava putnicima da je vide iz vazduha.

Prema poslednjim najavama, ova turistička atrakcija trebalo bi sa komercijalnim vožnjama da startuje 14. avgusta. Testiranje i sve bezbedonosne provere su u završnoj fazi.

- Ova jedinstvena turistička atrakcija zaista će dodatno, na svetskom nivou, doprineti promociji Kotora i Crne Gore kao turističke destinacije. Fascinantni kadrovi sa te žičare obići će svet, a sva lepota koju su u svojim delima opisivali mnogi književnici, biće po prvi put vidljiva i iz neke druge perspektive - kaže za RINU Vladimir Jokić, predsednik opštine Kotor.

Početna stanica žičare nalazi se na lokalitetu Dub u blizini kotorskog tunela, dok je završna na Kuku, koji se nalazi podno Lovćena. Nadmorska visina na koju se putnici penju tokom vožnje koja traje 11 minuta, jeste 1.348 metara. Prema projektu, žičara će imati 48 kabina i njen kapacitet je 1.200 putnika po satu.

- Biće to turistička atrakcija za ponos, ne samo Kotoru i Cetinju, već i čitavoj Crnoj Gori. I sada su mnogi turisti posećivali Lovćen iz pravca Kotora, ali sada će to biti mnogo drugačije, lakše i lepše za sve njih. Jedno nezaboravno isksutvo. Ne možemo, a da ne pomenemo, da će putovanje žičarom od Kotora do Lovćena dodatno smanjiti gužve u saobraćaju, jer su skoro svi gosti do te lokacije išli automobilima ili autobusima - ističe Jokić.

Iako žičara Kotor - Lovćen još nije zvanično počela sa radom, objavljene su cene vožnje. Prema dostupnim informacijama, cena ulaznice u jednom smeru biće 13 evra, a povratna karta za odrasle koštaće 23 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Božanstvena plaža u Kamenarima na koju bi se ovog časa mnogi preselili

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • srdjan

    6. avgust 2023. | 10:45

    Preskupa karta, morace je prepoloviti

    Podelite komentar