• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedna od najbezbednijih destinacija za solo putnice nalazi se u Španiji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa više od 120 kilometara dugom obalom, ovaj španski grad poznat je i po odličnim plažama

  • 0
Valensija, Španija Foto: Pixabay/andreacastell

Visok nivo bezbednosti i poboljšanje kvaliteta života u Španiji uvrstili su ovu zemlju među neke od boljih opcija za solo putnice.

Kako u autorskom tekstu na sajtu „Traveloffpath“ ističe Kiersten Brown, mnogo je razloga zbog kojih je baš Valensija destinacija koju smatra idealnom za žene koje se odluče da putuju samostalno.

Sa više od 120 kilometara dugom obalom, ovaj španski grad poznat je i po odličnim plažama. Osim lokalnog stanovništva, glavnu gradsku plažu neretko posećuju i turisti. Na plaži Malvarosa ima i sasvim dovoljno ugostiteljskih objekata, što barova, što restorana.

Izuzev nje, u blizini centra nalaze se i druge zanimljive plaže. Dodatna prednost je u tome što su prilično lako dostupne, budući da do mnogih od njih saobraćaju i redovne autobuske linije.

Valensija, Španija Foto: Pixabay/themil

Priroda u metropoli

Po veličini treći grad u celoj zemlji, Valensija očekivano ima i odlike metropole, ali i izuzetne prirodne karakteristike.

Valensija, Španija Foto: Pixabay/weroarnau

Brojni restorani u kojima se služe kako specijaliteti nacionalne, tako i kuhinje azijskih zemalja, ali i veganski specijaliteti, dodatni su razlozi za uživanje u poseti ovom gradu.

Uz to, kako ističe autorka, u svako doba i dana i noći tokom šetnje ulicama Valensije, osećala se bezbedno, što je izuzetno značajno za dame koje se upuste u čari solo putovanja.

Valensija, Španija Foto: Pixabay/ebroslu

Grad koji nudi gotovo idealan spoj starog i novog, Valensija se može pohvaliti i kvartovima, koji posetiocima nude mogućnost da izbliza vide njenu bogatu istoriju. Takođe, poznati su i lepo uređeni parkovi Valensije, ali i lokaliteti koji su deo svetske baštine UNESCO-a.

Valensija, Španija Foto: Pixabay/ebroslu

Bezbednosna statistika

Iako je je prema podacima stopa kriminala u ovom gradu na nešto višem nivou u odnosu na druge španske gradove, autorka ističe da se to ne odnosi na ozbiljne kriminalne aktivnosti, već pre na neke vrste vandalizma i sitnije krađe.

Valensija, Španija Foto: Pixabay/thefealdoproje

Ipak, ističe da je vodila računa posebno o svojim ličnim stvarima i trudila se da izbegne potencijalne prevarante. Sa druge strane, ljubaznost i srdačnost stanovnika Valensije uočljiva je na svakom koraku, što je još jedan plus.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako da najpametnije spakujete kofer za putovanje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja