• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na ovoj egzotičnoj destinaciji je pravo uživanje od polovine decembra do polovine aprila

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posebno je zanimljiv podatak da je ova danas atraktivna turistička destinacija ujedno i jedna od najbogatijih država u tom delu sveta, posmatrano sa aspekta bruto domaćeg proizvoda

  • 0
bahami Foto: Unsplash

Čak više od sedam stotina što ostrva, što ostrvaca i sprudova čine arhipelag Bahama u Atlantskom okeanu. Ostrvo Andros, najveće je po površini među njima.

Oko dve trećine ukupnog broja stanovnika Bahama živi u gradu Nasau, koji je i glavni grad države, a nalazi se na ostrvu Nju Providens.

Izuzev ova dva, i ostrvo Veliki Bahami je značajno, kao i ostrvo Inagva. Grad Friport, koji je drugi po veličini na Bahamima nalazi se baš na ostrvu Veliki Bahami, navodi „Vikipedija“. Posebno je zanimljiv podatak da je ova danas atraktivna turistička destinacija ujedno i jedna od najbogatijih država u tom delu sveta, posmatrano sa aspekta bruto domaćeg proizvoda.

Zima na Bahamima

Zbog klimatskih karakteristika, u periodu zime u našoj zemlji, na Bahamima je pravo pravcato leto. U suštini, najbolje vreme za posetu ovoj egzotičnoj destinaciji jeste period između polovine decembra i polovine aprila, navodi „Travel.usnews“.

Compass Cay Bahami napad ajkule Foto: Shutterstock

Mada su temperature na Bahamima prijatne tokom cele godine, uragani se javljaju u periodu od početka juna do kraja novembra.

Prosečna temperatura vazduha u periodu visoke sezone je od oko 26 stepeni u decembru do skoro 28 stepeni u aprilu. Najtoplije je na Bahamima od maja do oktobra, kada su prosečne temperature između 29 stepeni i 32 stepena.

Neke od atrakcija Bahama

Nema sumnje da Nasau kao glavni grad privlači i najveći broj posetilaca, dok se Grand Bahama nalazi na drugom mestu po broju poseta.

Bahami, plaza Foto: Shutterstock

Što se ostalih ostrva Bahama tiče, svako ima nešto, što ga izdvaja u odnosu na druge, pa upravo u tome i leži šarm ove destinacije.

Turistima su na raspolaganju i mnoge aktivnosti, tako da se slobodno može reći da na Bahamima ima ponešto za svakoga. Ne samo da mogu da uživaju u fenomenalnim rizortima i plažama, već i u jedrenju, vožnji čamcima i pecanju, ali i u ronjenju, upoznavanju istorije ostrva i lokalne kulture, ističe „Planetware“.

Karibi, Bahami, Dubai Pixabay.com

Na ostrvu Andros nalazi se barijerni greben, treći po veličini na celom svetu, pa ne čudi što ljubitelji ronjenja preferiraju baš ovo ostvro. Uz to, čak pet nacionalnih parkova nalaze se na ovom ostrvu, što ga čini idealnim izborom za ljubitelje prirode.

Nacionalni park Lucaian, jedan je od tri koja se nalaze na ostrvu Grand Bahama. Čak oko deset kilometara dug sistem podvodnih pećina nalazi se u okviru parka i po tome je nadaleko poznat. Međutim, treba imati na umu da plivanje na toj lokaciji nije dozvoljeno, ali je u određenim slučajevima dozvoljeno ronjenje i to uz adekvatnu dozvolu.

I na kraju, ne treba zaboraviti ni "Cable beach", jednu od najpopularnijih plaža na ostrvima Bahama, koja se nalazi na ostrvu Nju Providens.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vožnja kreće sa vrha piramide, a završava se na dnu mora, među ajkulama: Ovo je tobogan za hrabre

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja