Quantcast
  • 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovog leta obiđite najlepše predele Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od Fruške gore i Vršačkih planina na severu do Besne kobile na jugu, od Tare na zapadu do Kučajskih planina na istoku, Srbija je puna prirodnih lepota

  • 0
Yettel

Foto: Promo/Yettel

Leto je dobar period godine za šetnju i obilaske manje ili više poznatih predela. Svi želimo da se sklonimo sa užarenog asfalta i pobegnemo u prirodu, makar i u kratku šetnju. Naravno, najvažnije je da tokom naše avanture budemo bezbedni i da se krećemo obeleženim i proverenim rutama.

Yettel i Gorska služba spasavanja Srbije mapirali su i obeležili šetačke i biciklističke staze širom Srbije. One čine deo Yettel aplikacije i nalaze se u sekciji pod nazivom „Yettel zelene staze“. U aplikaciji se trenutno nalazi 57 pešačkih i 12 biciklističkih staza.

Staze su podeljene na lake, srednje i teške, i za svaku postoji informacija koliko je dugačka, koliko je vremena potrebno da se prođe, kao i na kojoj je nadmorskoj visini. Tu su i informacije o početnoj tački i fotografije, zanimljivosti o lokalitetu, tip podloge za šetnju i atrakcije koje se mogu naći na stazi. Postoje smernice kako da stignete do početne tačke, kao i mapa same šetačke staze koja koristi GPS navigaciju, da biste bili sigurni da nećete zalutati. Dodatno, tu je legenda markacija Planinarskog saveza Srbije, tako da možete da proverite šta znače obeležja koja vidite na stazi.

Yettel zelene staze dostupne su svima, ne samo Yettel korisnicima, a osim u Yettel aplikaciji, staze možete naći i putem na OVOM linku.

Šta treba da znate pre odlaska u prirodu?

Gorska služba spasavanja Srbije ima nekoliko saveta za siguran boravak u prirodi:

Nikad ne idite u planinu sami; Isplanirajte svoju aktivnost i pogledajte vremensku prognozu; Javite se nekome pre polaska u šetnju i kažite mu gde i sa kim idete i kada planirate da se vratite; Ponesite vodu i hranu sa sobom; Napunite bateriju mobilnog telefona pre polaska u šetnju; Adekvatno se obucite.

Kojom stazom ćete vi prošetati?

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja