• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Po mnogo čemu se izdvaja ovo ostrvo u južnom delu Pacifika

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mada mnogi turisti iz celog sveta posećuju Tahiti, najpre zbog fenomenalnih plaža i odličnih rizorta, po kojima je ostrvo poznato, ne može se osporiti da je u pitanju destinacija koja ima mnogo više da ponudi

  • 0
Tahiti, Francuska Polinezija Foto: tripadvisor.co.uk

Od ukupno 14 ostrva, koliko čini arhipelag Društvena ostrva, po površini je najveće, ali i najpoznatije Tahiti.

Teritorijalno pripada Francuskoj Polineziji i nalazi se u južnom delu Pacifika.

Ostrvo Tahiti načinjeno je od Velikog i Malog Tahitija, što su zapravo dva dela istog ostrva, koja su povezana jednom prevlakom, ističe „Vikipedija“. Iako je i Mali Tahiti atraktivan, većinski deo lokalnog stanovništva živi u delu ostrva poznatom kao Veliki Tahiti.

Inspirativna destinacija

Mada mnogi turisti iz celog sveta posećuju Tahiti, najpre zbog fenomenalnih plaža i odličnih rizorta, po kojima je ostrvo poznato, ne može se osporiti da je u pitanju destinacija koja ima mnogo više da ponudi.

Tahiti Foto: Pixabay

Od jedinstvenih iskustava do upoznavanja lokalne kulture i gastronomije, Tahiti je ostrvo koje je po mnogo čemu specifično.

Vožnja kajakom po gotovo netaknutoj laguni ili šetnja nestvarnim prirodnim pejzažima tek su neke od aktivnosti koje su na raspolaganju posetiocima, ističe „Tahititourisme“.

Tahiti Foto: Pixabay

Svemu tome treba dodati i neobične ukuse lokalnih specijaliteta, ali i mogućnost posete farmi vanile ili farmi bisera, kao i upoznavanje sa tradicionalnim umećem pletenja korpi, po kojima su stanovnici Tahitija poznati.

Kultura ostrvljana

Izražajna i po mnogo čemu specifična kultura i tradicija koju neguju stanovnici najvećeg ostrva Francuske Polinezije još je jedan od razloga zbog kojeg su turisti iz celog sveta oduševljeni ovom destinacijom.

Tahiti Foto: Pixabay

Poznata kao Mana (Mā’ohi), tahićanska kultura uočljiva je na svakom koraku. Iako nematerijalna, ona utiče na život kako stanovnika ostrva, tako i posetilaca, prosto zato što je svaki delić njome protkan.

Lokalni pojam Mā’ohi sačinjen je od dva termina, koja se slobodno prevode kao čistota i znanje predaka, navodi „Tahititourisme“. U tom smislu se i Tahićani rukovode načelima poniznosti, dobrote, harmonije i poštovanja, ali i mnogih drugih, krajnje pozitivnih emocija, što je sve protkano bogatim nasleđem predaka. Sve to se i te kako održava i na atmosferu koja vlada na ostrvu, pa ne čudi što su mnogi turisti, osim sjajnim plažama, oduševljeni i gostoljubivošću ostrvljana.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na ovakvom mestu zaboraviš na sve: Sedneš, ćutiš i uživaš, dok pogled pred tobom "puca"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja