• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bez gužve, a interesantni: Najlepši evropski gradovi koji su zapostavljeni

Vreme čitanja: oko 2 min.

Turisti sve češće nastoje da pronađu zanimljive destinacije, na kojima nema prekomernog turizma

  • 0
Porto Portugal Foto: Pixabay/amurca

Samim tim što se sve veći broj poznatih destinacija susreće sa problemom prekomernog turizma, to ne čudi što se mnogi turisti radije odlučuju za druge opcije.

Istini za volju, ima gradova koju su izuzetno interesantni, ali jednostavno nisu dovoljno atraktivni u turističkom smislu.

Jedan od najmanjih glavnih gradova

Idealna za ljubitelje šetnje, Ljubljana je poznata kao glavni grad koji je jedan od najmanjih po površini, dok istovremeno ima mnogo toga da ponudi posetiocima. Sudeći po većini komentara korisnika „Reddit“-a, čini se da je Ljubljana odličan izbor baš za one turiste koji nisu ljubitelji gužve na destinacijama, ističe „Euronews.com“.

Izuzev brojnih atrakcija u samom gradu, korisnici pomenute platforme istakli su i odličnu gastronomsku ponudu, ali i vrlo zanimljivu okolinu, te naročito planinu Triglav i istoimeni nacionalni park, kao i Bledsko jezero.

Grad za ljubitelje istorije

Uzevši u obzir da postoje dokazi o ljudskim naseobinama na području današnjeg bugarskog grada Plovdiva stari čak oko šest hiljada godina, sasvim je jasno zbog čega je ovaj grad okarakterisan kao idealna opcija za ljubitelje istorije i starina.

foto Pixabay foto Pixabay

Jedan od korisnika je čak priznao da ga je poseta Plovdivu u potpunosti očarala i da je premašila njegova očekivanja. Oduševljenje korisnika „Reddit“-a ovim gradom u susednoj Bugarskoj ide čak dotle da je jedan korisnik naveo da je u pitanju „idealan evropski grad“.

Odlična alternativa glavnom gradu

S obzirom na to da je Porto drugi grad po značaju u Portugalu, to je gotovo uobičajeno da je u senci Lisabona. Međutim, ako je sudeći po komenatrima navedene platforme, to ipak ne bi trebalo da bude tako.

Porto Portugal Foto: Pixabay/alexanderfriedrichmsc

Izuzev čuvene doline Duoro, Porto ima još mnogo toga da ponudi posetiocima, ali bez gužve, koja je uobičajena u Lisabonu, kao jednoj od najposećenijh destinacija u zemlji.

Šarmantni grad bogate istorije

Kombinacija francuskog i nemačkog uticaja lako je uočljiva u gradu u kome se nalazi i sedište Evropskog parlamenta. Strazbur je grad bogate istorije, koji odiše jedinstvenim šarmom.

Uživanje u hrani, vinu i pogledu

Kao jedna od najposećenijih evropskih destinacija, Italija ima toliko toga da ponudi turistima. Međutim, korisnici „Reddit“-a smatraju da je Torino jedan od gradova koji je bez razloga potcenjen.

Torino Foto: Pixabay

Posebno hvale gastronomske specijalitete i lokalna vina, ističući da se u Torinu i te kako oseća i francuski uticaj, koji predstavlja idealnu mešavinu sa italijanskim duhom.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Znamenitosti Rima - put u kolekvu civilizacije

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja