• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šoping kao deo putovanja može biti posebno interesantan na ovim evropskim destinacijama

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bilo da su to velelepni tržni centri ili seknd-hend prodavnice, te radnje poznatih dizajnera, sva je prilika da turisti zaista mogu uživati u čarima kupovine na mnogim evropskim destinacijama

  • 0
atm, šoping Foto: shutterstock.com

Mnoge evropske destinacije su interesantne turistima iz celog sveta najpre zbog autentičnosti i bogatog kulturnog nasleđa.

Međutim, ima i onih turista koji ih posećuju, kako bi uživali u čarima kupovine, jer je dobro poznato da mnogi gradovi širom Evrope imaju toliko toga da ponude i ljubiteljima kupovine.

Bilo da su to velelepni tržni centri ili seknd-hend prodavnice, te radnje poznatih dizajnera, sva je prilika da turisti zaista mogu uživati u čarima kupovine na mnogim evropskim destinacijama.

Stokholm, Švedska

Pored toga što glavni grad Švedske predstavlja zanimljivu destinaciju u kulturnom i istorijskom smislu, posetiocima može ponuditi i uživanje u kupovini, budući da se u Stokholmu nalaze brojne prodavnice različite robe.

Šoping Foto: Freepik

Kraljičina ulica je najpoznatija među kupoholičarima, koji posećuju ovaj grad. Mada se i u brojnim sporednim ulicama mogu pronaći vrlo interesantne prodavnice.

Berlin, Nemačka

Prodavnice u glavnom gradu Nemačke neretko opčinjavaju turiste. Najpre zbog izuzetno bogate ponude, a onda i zbog mogućnosti kupovine ne samo modnih detalja i dizajniranih komada odeće, već i vintadž odeće i to po prilično pristupačnim cenama, ističe „Europeancitieswithkids“.

Koloseum, Rim, italija Foto: Pixabay/Andrea Albanese

Rim, Italija

Ako se izuzme poseta Koloseumu, fontani Di Trevi, Španskim stepenicama i drugim atrakcijama glavnog grada Italije, onda je šoping još jedna od aktivnosti koju ne treba propustiti tokom posete Rimu.

Nekoliko brendiranih prodavnica čuvenih marki mogu se videti u poznatoj Pjaca di Spanja. Izuzev firmirane odeće, tu su i prodavnice aksesoara najpoznatijih svetskih brendova. Za one koji baš ne uživaju u gužvama, idealan način za kupovinu je tokom šetnje omanjim ulicama, u kojima se nalazi mnoštvo prodavnica, u kojima se može pronaći sve, od igle do lokomotive, što bi se reklo.

Najveća i najstarija natkrivena pijaca na svetu Veliki Bazar u Istanbulu Foto: Rina

Istanbul, Turska

Počev od tradicionalnih bazara do prodavnica firmirane garderobe, ali i anktikviteta i druge robe, sve to postoji u Gradu na Bosforu.

U Tarlabasiju posebno uživaju ljubitelji starinske odeće, a poseta Istanbulu nekako nije kompletna ako ne prošetate i nekim od čuvenih bazara. Uz cenkanje sa lokalnim trgovcima, naravno.

Minhen, Nemačka

Mnoštvo tržnih centara, u kojim postoji veliki broj prodavnica, od čuvenih brendova, do onih potpuno nepoznatih širokim narodnim masama, razlozi su zbog kojih se i Minhen našao na listi najboljih evropskih destinacija za kupovinu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Znamenitosti Rima - put u kolekvu civilizacije

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja