• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

U Dubaiju aktivan odmor dobija drugo značenje: Istražite svoje granice ili se držite proverenog

Vreme čitanja: oko 5 min.

Na vama je samo da istražite čemu ostajete verni ili šta biste novo isprobali. Posle šopinga i plaže, razume se

  • 0
Dubai Foto: Promo/ Dubai Economy & Tourism

Postoji toliko aspekata zbog kojih je dobro baviti se sportom. Osim što je dobar za fizičko i mentalno zdravlje, pomaže nam da razvijemo i unapredimo svoje motoričke sposobnosti, reflekse, da naučimo da stremimo ka cilju i da ga poštujemo praćenjem discipline. Pored toga, na sveopštu korist, pomaže nam da se razvijemo kao disciplinovane ličnosti, izgradimo čvrst karakter, koji će nam naposletku koristiti u razvoju liderskih veština. Usput učimo da volimo svoje telo, da testiramo njegove granice i da ga osluškujemo. To dovodi i do većeg samopoštovanja i bolje društvene interakcije.

Kroz sport deca uče o etici, odgovornosti, poverenju i moralu. Pomaže im da prevaziđu sve prepreke i nauče kako da se nose sa njima.

Doslednost i disciplina kao bitni faktori koji su u neraskidivoj vezi sa sportom uticaće na ljude da se drže određenih rutina gde god da se nalaze. Pa tako i kada ste na odmoru, osim aktivnog dana provedenog u šetnji, možete razmisliti o vidovima rekreacije koji pruža određena destinacija.

Iako je teško da jedno odredište nudi dijapazon opcija za sportske entuzijaste, pogotovu tokom cele godine, Dubai se nameće kao grad koji nudi varijetet mogućnosti, za profesionalne i rekreativce, za starije i one najmlađe. Od vode do kopna, preko terena za golf, pa sve do najsavremenije opremljenih teretana - na vama je samo da istražite čemu ostajete verni, ili šta biste novo isprobali.

Ragbi - za ljubitelje grublje igre

Ukoliko se u Dubaiju zadesite tokom prvih dana decembra, bićete u pravo vreme na pravom mestu za godišnji međunarodni ragbi događaj. Emirates Ragbi 7s u trajanju od 1. do 3. decembra ugostiće najbolje ragbi timove. Tokom ovog vikenda ređaće se aktivnosti za svakoga, ne morate nužno biti ragbi entuzijazista, ovo je i sjajna prilika da uživate u nastupima internacionalnih di-džejeva. Pored ragbija, moći ćete da uživate u kriket i netbal turnirima, a sve to u sklopu organizacije događaja sa 51-godišnjim trajanjem.

Prilika za druženje, učenje, uživanje u dobroj muzici i razvijanje novih interesovanja.

Teniski prestiž

Dubai Duty Free Tennis Championship od 26. februara do 2. marta 2024. godine dovodi na Bliski istok najpoznatija imena belog sporta - Novaka Đokovića, Naomi Osaku, Endija Marija, koji su samo neki od sportista koji su zavredili status legende.

Teniska akademija Al Habtoor smeštena je u mestu u blizini centra Dubaija i može se pohvaliti sa četiri terena i teniskim paviljonom gde igrači uz profesionalne trenere stiču, ali i pokazuju svoje maestralne veštine. Za ostajanje u kondiciji tu je vrhunski opremljena teretana, a nakon rekreacije tu je kafić u kome birate svoje najudobnije mesto.

Bezuslovni mir

Mali beg iz užurbane rutine za osećaj povezanosti sa sopstvenim mislima i telom pruža nam osećaj blagostanja i uživanje u jednostavnosti. U Matcha klubu u Dubaiju rade neki od najboljih instruktora joge, a sve je uređeno tako da vam pruži toliko cenjen i neophodan mir.

Terakota tereni za padel pružaju vizuelno zapanjujući kontrast na pozadini palmi, stvarajući osvežavajuću atmosferu dok učestvujete u intenzivnim padel mečevima. Živopisna okolina, lagana šetnja, a nakon toga meditacija, pa onda i jedan matcha latte za potpuni užitak

Elegantna golf igra

Ove jeseni i zime imate sjajnu priliku da otkrijete da li ste ljubitelj golfa!

Od 16. do 19. novembra održaće se DP World Tour Championship, golf turnir na Evropskoj turneji, koji je vrhunac DP World Tour rang liste.

Tokom druge polovine decembra od 18. do 21. Hero Dubai Desert Classic, kao jedan od najcenjenijih sportskih događaja u Dubaiju, okupiće sve obožavaoce ovog prefinjenog sporta. Ako nikada niste uživali u mirnoj akciji koju donosi golf na prostranim terenima, ovo je sjajna prilika da vidite kako to rade profesionalci.

Dubai zaista postaje grad koji ne samo da može da ugosti turnire sa ovakvom reputacijom, već i da pruži maestralno uživanje i za ljude koji samo pasivno uživaju u sportu. Tome služi i Topgolf Dubai, kao sinonim za redefinisanu zabavu. Osim takmičarskih aktivnosti, tu su naravno i dobra hrana i muzički šlagvort sa pogledom na Dubai marinu.

Adrenalin na dva točka

Dubai Ride će 12. novembra podstaći sve da razmisle o uvođenju zdravijih dnevnih navika i menjanje volana za guvernar. I već tog dana možete se oprobati u vožnji porodičnom rutom od četiri kilometara oko centra Dubaija. Oni malo spremniji će iz totalno drugačije perspektive tokom vožnje od 14 kilometara doživeti najpoznatije atrakcije.

Biciklistička staza Al Kudra je idealna destinacija za pripremu na ovaj izazov, pa je možete posetiti i samo dan ranije. Dugačka je impresivnih 86 kilometara i zadovoljava sve nivoe veština. Ovo je odlična individualna ili grupna atrakcija, a i magiju porodičnog trenutka i prvu vožnju svog deteta pamtićete i po prelepim pejzažima na koje ste usput naišli.

Dubai Foto: Promo/ Dubai Economy & Tourism

Galopiranje najboljih trkačkih konja

Sezona trka konja u Dubaiju je puna akcije i svoj vrhunac dostiže tokom takmičenja na Svetskom kupu u Dubaiju. Ovaj događaj se smatra jednim od najspektakularnijih na svetu, kada su trke u pitanju. Globalna je pozornica za najbolje takmičarske konje, a 30. marta čeka nas njihov finalni i odlučujući susret.

Pre toga uživajte i sami u jahanju sa instruktorima u JA The Resort's JA Equestrian Centre, na prostranom imanju.

Stari dobri fudbal

Fudbalska akademija Dubai Sports City može se pohvaliti najsavremenijim objektima, gde je neizostavno spomenuti zatvoreni teren koji je opremljen sa FIFA 2 zvezdice.

Sem akademije koja nudi idealno okruženje za ljubitelje fudbala, tu je i Phileas Foggs, za nikad neverovatnije uživanje u prenosima utakcima.

Zasnovan na romanu Žila Verna iz 1872. "Put oko sveta za osamdeset dana", Phileas Fogg's daje snažne globalne vibracije putovanja. Sedeći na otvorenom, uživaćete u prelepom pogledu na nebodere dok uživo pratite omiljene sportske akcije koje vam nadražuje navijački duh.

Dubai Foto: Promo/ Dubai Economy & Tourism

Akcija na vodi

Kada ste na moru, rutina kupanje - sunčanje zna da dosadi, ali je ljudima često teško da i pored raznih opcija izađu iz zone komfora. U Dubai se često dolazi samo tim povodom, pa ćete gledajući druge dobiti nalet želje da isprobate neke od sportova na vodi poput jedrenja u Mina Rašid Marini. Isplovite na elegantnoj jahti i uživajte u vetru koji vas pokreće.

Istražite i flyboarding, najnoviju atrakciju u svetu vodenih sportova. Naučite da ga koristite uz instruktora, pa se na kraju osmelite da se i sami izdignete iznad vode i uživate u raznim akrobacijama, satima.

Dubai Foto: Promo/ Dubai Economy & Tourism

Dubai Fitness Challenge

Kraje oktobra, pa skoro čitavih mesec dana (od 28.10. do 26.11.) možete naučiti šta zaista znači živeti zdravije. Na inicijativu njegovog visočanstva šeika Hamdana bin Mohameda bin Rašida Al Maktuma, prestolonaslednika Dubaija i predsednika Izvršnog veća Dubaija, pokrenuta je manifestacija koja podstiče zdrave i održive navike - Dubai Fitness Challange. Samo 30 minuta svakoga dana je dovoljno i nakon izazova odlazite sa time u sećanju. Gradski izazov okuplja turiste i lokalce koji mogu da biraju raznorazne aktivnosti od trčanja do pilatesa, joge, tenisa, veslanja, boksa, pa i šire.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja