• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jeftin let ne tražite ovog dana, a uz jednu caku za vreme praznika možete proći povoljnije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Karte za avionski prevoz su najskuplja u svetu transporta. Zato ih treba mudro birati

  • 1
bording karta, avion, pasoš, karta, avionska karta Foto: Pixabay/JoshuaWoroniecki

Mnogi već biraju lokacije gde će provesti jesenji i zimski period, kao i dane praznika, a neretko je u to uključen i avionski prevoz, ukoliko se odluče za neku dalju destinaciju.

I sami onda znate da je kupovina karata ovim prevoznim sredstvom i najskuplja, ali to i ne mora da bude ukoliko znate "cake" kako da kupujete u svoju korist. U nastavku teksta nalaze se saveti kada treba da tražite avionsku kartu i na koje zamke avio-kompanije ne smete da padnete.

Prema rečima ekonomiste Makota Vatanabea, najbolji period kada treba da kupite avionsku kartu je osam nedelja ranije, dok je to prema mišljenjima samih avio-kompanija šest nedelja pre, piše "Love this pic".

Možda će vas cena karte koju tražite obradovati u jednom trenutku, pa ipak odlučite da je kupite kad dođete sa posla, ali vas onda sačeka iznenađenje - cena karte se drastično promenila! Da, cena karte se menja i do tri puta na dan, tako da, kad primetite da je karta povoljna - nema premišljanja, kupujte je.

Digital marketing, kompjuter, laptop, posao Foto: Shutterstock

Ukoliko rešite da tražite karte za vikend, kada ne radite i nemate određene obaveze pa natenane uz kafu istražite sve, naš savet je da to ne radite. Zašto? Zato su cene nedeljom skuplje nego ostalim danima i to avio-kompanije ciljano rade. Cena karte može biti i oko 40 odsto skuplja u ovom danu. Za razliku od tog dana, najbolje je da tražite karte na početku nedelje, uglavnom se tad nude najveći popusti i "rasprodaje" preostalih mesta.

Takođe, iako vas to može nervirati da vam stalno stižu poruke na mejl, to i nije loše jer će vam posebno stizati povoljni letovi u vreme praznika. Dosta avio-kompanija nude popuste u vreme posebnih datuma, pa zašto to ne biste iskoristili.

Naravno, ne treba napominjati da su cene letova za velike aerodrome dosta skuplje od onih nešto manjih, pa uvek krenite u potragu letova prvo od manjih aerodroma, povoljnije ćete proći.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: 136. Smederevska jesen

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Mixx

    28. septembar 2023. | 22:41

    Trazim jeftin hleb..

    Podelite komentar