• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Muž joj radi na brodu, a ona je svih 6 meseci godišnje uz njega: Evo šta joj je sve dozvoljeno, a šta nije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kristin deli svoje insajdersko znanje o životu na brodu sa svojih 742.000 "TikTok" pratilaca, uključujući i detalje šta može, a šta ne može da radi kao neko ko živi kao "gost, ali i posada"

  • 0
Kruzeri, Venecija, Italija Foto: Pixabay/sarahloetscher

Ukoliko se odlučite za zaposlenje na brodu, budite spremni da sve vreme na njemu i provedete. Da, isplovljavaćete s vremena na vreme, ali kao zaposleni nećete imati baš toliko vremena za istraživanje lokaliteta. Za razliku od života na kopnu, nema plaćanja kirije ili mesečnih računa za komunalije o kojima treba voditi računa. Za članove posade na moru pokrivaju se svi osnovni troškovi života: smeštaj, voda, struja, hrana.

Sa druge strane, gosti kruzera uživaju sve pogodnosti koje novac može da pruži. Raskošne večere, bazeni, teretana, ali kako to sve zapravo izgleda iz ugla nekog ko je sa "obe strane"?

Kristin Kestelu, bivša direktorka kruzera, putuje kompanijom za krstarenje "Holland America" zajedno sa suprugom. Pritom koji radi kao glavni inženjer osoblja.

Kristin deli svoje insajdersko znanje o životu na brodu sa svojih 742.000 "TikTok" pratilaca, uključujući i detalje šta može, a šta ne može da radi kao neko ko živi kao "gost, ali i posada".

Nedavno je dokumentovala njihovih 77 dana na brodu i objasnila je da besplatno plovi sa svojim mužem i živi na brodu s njim dok on radi. Drugu polovinu godine žive u svojoj kući u Holandiji.

- Dok živim na kruzeru, živim kao gost, ali i kao posada - rekla je pratiocima u nedavnom klipu sa preko 13,5 miliona pregleda.

@dutchworld_americangirl I go through four things I can, and cannot do it while living on the cruise ship with my husband #weliveonacruiseship #4things #alaskacruise #cruiseship #cruiseshiplife #cruise #alaska #caribbeancruise #cruiselife #livingstsea #getreadywithme ♬ Chill in a good mood, calm and fun(1263486) - zukisuzuki

Iako Kristin može da koristi većinu stvari koje mogu gosti koji plaćaju, postoji nekoliko stvari koje su joj zabranjene.

- Broj jedan, kockanje. Ne smem da sedim za slot- mašinom i igram srcem dok ne pobedim.

Objasnila je da je to zato što bi izgledalo malo čudno da ona, kao supruga glavnog inženjera osoblja, osvoji veliki džekpot. Kao i putnici koji plaćaju, Kristini je dozvoljeno da uđe u prostorije za goste. Međutim, za razliku od gostiju, njoj je takođe dozvoljeno da ide i u prostorije za posadu.

Zatim je Kristin navela pogodnosti koje su joj dozvoljene.

- Dozvoljeno mi je da koristim bazen. Teretanu mogu da koristim, mogu da koristim spa-centar, mogu da koristim sve te pogodnosti za goste.

Međutim, rekla je da je važno da poštuje goste koji plaćaju.

- Uvek igram po opštem pravilu, ako je bazen pun, obavezno ustanem i dam gostima mesto. To je prava stvar.

Na kraju, Kristin je govorila o tome kako i koju hranu i piće sme da konzumira na brodu - i koliko to košta.

- Hrana na brodu je besplatna. Ako želim sokove ili piće, plaćam 50 odsto.

Takođe, nema kašnjenja, ukoliko zakasne da se ukrcaju, niko ih neće čekati, niti se vraćati po njih. Neko će jednostavno zameniti njenog muža u poslu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: 136. Smederevska jesen

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja