• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Evo šta se dešava ukoliko pušite u wc-u u avionu: Stjuardesa upozorava na brojne posledice

Vreme čitanja: oko 2 min.

Natali je rekla da je jedan od njenih putnika na nedavnom letu uhvaćen vejpuje u kupatilu, a alarm se naravno upalio

  • 2
pušenje Foto: Shutterstock

Razmišljate o tome da konzumirate cigarete u avionu i o načinu na koji biste to uradili a da vas niko ne vidi? Nemojte.

Stjuardesa koja je vrlo svesna da neki putnici ovo smeraju tokom trajanja letova je želela jednom za svagda da objasni šta se dešava ako pušite ili koristite e-cigarete u kupatilu aviona.

Natali je objasnila kako pušenje tokom leta može da dovede do niza događaja, uključujući preusmeravanje leta ili neplanirano sletanje, što uzrokuje dalje posledice po sve putnike i posadu. Pušenje je strogo zabranjeno na svim komercijalnim letovima raznim aviokompanija, a putnici se suočavaju sa strogim kaznama kao što su velike novčane kazne - ili im čak može biti zabranjeno da ikada više lete tom aviokompanijom.

Ako ne poštujete pravila, evo šta se dešava.

- Kada pušite ili vejpujete u kupatilu, alarm za dim tiho upozorava pilotsku kabinu. Kabina dobija obaveštenje da se alarm za dim uključio i da je u avionu otkriven dim. Međutim, oni ne znaju da li dim dolazi od nekoga ko zaista puši u kupatilu ili je negde u avionu otkriven požar.

Ako putnik bude uhvaćen kako puši ili vejpuje, najbolje je da prizna.

- Ako se ne identifikujete, taj avion će biti prizemljen na najmanje dva sata jer treba da provere sve resurse i da urade potpuni remont sistema, motora i svega toga.

Stjuardese ne znaju odakle dolazi dim, pa zato moramo da sletimo i da budemo van službe dva sata kako bi posada mogla da proveri sve sisteme da vidi odakle dolazi taj dim koji je otkriven. Ona je rekla da kada putnik prizna da puši, avion neće biti prinuđen da prinudno sleti.

@yogimagee Replying to @Sheetmaskandpizza hope that answers your question! #flightattendants #flightattendantlife #flightattendantstories #flightattendanttiktok #smokingonanairplane ♬ original sound - Natalie Magee

Natali je rekla da je jedan od njenih putnika na nedavnom letu uhvaćen vejpuje u kupatilu, a alarm se naravno upalio.

- Bili smo usred služenja kada smo dobili hitni poziv iz pilotske kabine. Ja sam trčala do prednjeg dela aviona, druga stjuardesa je trčala do repa, podigla sam slušalicu i kapetan mi je rekao: "Ko vejpuje u kupatilu?".

- Nisam čula alarm za dim, a nije ni druga stjuardesa. Očigledno je bio neko koga nismo videle da ulazi u kupatilo. Išle smo pozadi da proverimo, definitivno je mirisalo kao da je neko tamo vejpovao. Tako da smo to razglasile. Niko se nije  izjašnjavao, očigledno niko to nije želeo da prizna.

Na sreću, avion je bio oko kopna na odredištu, tako da je održavanje na zemlji moglo da pogleda detektore dima.

- Da smo sleteli u drugi grad, taj avion bi bio prizemljen i van upotrebe dva sata samo zato što je neko otišao da vejpuje u kupatilu. Dakle, moral priče je da detektori dima rade. Ne pušite i ne vejpujte u kupatilu. Upropastićete dan mnogim ljudima jer ste bili sebični što ste ušli u kupatilo jer ste morali da pušite na letu. Molim vas, nemojte biti ova osoba - poručuje stjuardesa, prenosi "7Life".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Najsavremeniji transporter za RViPVO: Airbus C295

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Kiza

    8. oktobar 2023. | 12:23

    Iz vejpa nema dim nego para

    Podelite komentar

  • eeeeee, cime se vi bavite ???

    13. oktobar 2023. | 12:25

    Hahah kakva glupost, mozes da razvalis stjuardesu u wc-u a ne mozes da dimis ?! Dokle ide ljudska glupost neverovatno

    Podelite komentar